Schimbări majore la Republicani. Judeţul Suceava va avea o singură echipă în Elită

Începând din această vară, juniorii republicani A şi B se vor întrece într-un nou sistem competiţional, cu două eşaloane – Campionatul de Elită şi Campionatul Clasic, plus Cupa României. Jocurile de campionat se vor disputa în mod normal sâmbăta, de la 12.00.

În Campionatul de Elită, care va debuta pe 29 august, vor participa primele trei clasate în sezonul precedent în cele 8 serii. Acestea au fost împărţite în două serii, A si B, de câte 12 echipe, în seria B la juniori B fiind adăugate şi reprezentantele Centrelor de Excelenţă din Timişoara şi Târgu Mureş. Primele două clasate se vor califica direct la Turneul Final, unde se vor disputa semifinalele şi finalele, în vreme ce ultimele două clasate din fiecare serie vor retrograda.

Judeţul Suceava va avea o singură echipă prezentă în Campionatul de Elită, cea de de juniori B de la LPS Suceava. Echipa formată din jucătorii născuţi în 1999 şi 2000 de la Liceul cu Program Sportiv, condusă de Aurel Constantin, va juca în seria A, alături de CSMS Iaşi, ACS Ceahlăul Piatra Neamţ, FC Viitorul, CSFC Farul Constanţa, Oţelul Galaţi, Dinamo Bucureşti, Steaua Bucureşti, Liceul Tehnologic „Victor Frunză” Râmnicu Sărat, Chindia Târgovişte, Petrolul Ploieşti şi SCFC Voluntari.

Restul echipelor de juniori republicani, printre care cinci din judeţul Suceava (juniorii A de la LPS Suceava şi juniorii A şi B de la Rapid CFR şi Bucovina Pojorâta) vor juca în „Campionatul Clasic”. Ele vor fi repartizate în 4 serii a câte 14-16 echipe, iar în cazul în care numărul este mai mare, atunci se vor crea serii suplimentare. Se va juca sistem tur-retur, cu prima etapă programată pe 22 august, iar echipele clasate pe primul loc vor promova în Campionatul de Elită.

Începând din sezonul 2015-2016 se va organiza şi Cupa României de Elită atât la juniori A, cât şi la juniori B, competiţia fiind rezervată echipelor clasate pe locurile 1-8 în fiecare grupă a Campionatului Naţional de Elită.

Conducerea Federaţiei Române de Fotbal a motivat aceste schimbări în competiţiile de juniori republicani prin faptul că vechiul sistem, cu 8 serii a câte 14 echipe, aducea meciuri puternice doar la turneele semifinale şi finale.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *