Schimbări majore în fotbalul județean

Ciprian Anton

Președintele Asociației Județene de Fotbal Suceava, Ciprian Anton, pregătește mai multe schimbări majore pentru sezonul competițional 2017/2018. Campioana Ligii a 4-a se va decide în play-off, iar Liga a 5-a va reveni la sistemul cu două serii. De asemenea, în primul eșalon județean vor apărea echipe nou înființate.

Dupa numeroasele retrageri din ultimul an, conducerea Asociatiei Judetene de Fotbal a decis ca sa restranga numarul echipelor participante in Ligile a 4-a si a 5-a.

„Da, vor fi schimbari majore. Voi incerca, impreuna cu Comitetul Executiv, sa aducem un nou sistem competitional. Am incercat cu trei serii in Liga a 5-a pentru a fi costurile mai mici pentru echipele participante, dar din pacate nu a mers cum ar fi trebuit. In seria a III-a am avut noua echipe si au ramas cinci. Vom reveni in Liga a 5-a la doua serii de cate 13-14 echipe, iar Liga a 4-a va fi formata din 12 sau 14 echipe. Eu inclin spre 12, cu un play-off in care sa participe primele patru clasate in sezonul regulat”, a anuntat presedintele Asociatiei Judetene de Fotbal, Ciprian Anton.

Campioanele celor trei serii din Liga a 5-a, Vointa Zvoristea, Releul Mihoveni si Dorna Vatra Dornei nu-si vor folosi dreptul de a evolua in Liga a 4-a. In schimb, la startul noului sezon din primul esalon judetean sunt asteptate cateva cluburi nou infiintate.

„Anul trecut am avut o prevedere regulamentara prin care esti obligat ca, cu trei saptamani inainte de a sti ca esti promovat, sa aduci o hartie prin care confirmi ca vei juca in Liga a 4-a. In caz contrar, vei fi pleca in campionatul urmator de la -15 puncte. Din nefericire, Vointa Zvoristea, Releul Mihoveni si Dorna Vatra Dornei nu doresc sa participe in Liga a 4-a in noul sezon. Este posibil sa inscriem echipe care isi doresc si au conditii pentru participarea in Liga a 4-a, cum ar fi Pojorata si Dolhasca. Daca Bucovina Radauti va avea echipa in Liga a 3-a, sunt sigur ca va dori sa-si faca si o echipa a doua, la Milisauti. Nu in ultimul rand, si Putna mi-a manifestat intentia de a se inscrie in Liga a 4-a, chiar daca probabil vor juca in primele sase luni pe alt stadion, pana il vor moderniza pe al lor”, a mai spus Ciprian Anton.

Startul noului sezon in fotbalul judetean va fi prefatat de Supercupa, care se va disputa la Dolhasca si va pune fata in fata gruparile Bucovina Radauti si Viitorul Liteni.

Despre autor

Daniel Vatamanu
Membru fondator al www.GazetaSV.ro | Redactor-prezentator la Intermedia TV Suceava.

COMENTARII:

2 Comentarii la "Schimbări majore în fotbalul județean"

  1. Ce noutate ,,,,,,,,,,,,,,! frecţie ,ce campionat .

  2. esti prea prost sa intelegi si tu ceva, vad ca te pricepi la toate dar nimic nu stii, esti un taranoi redus mintal care nu ai ce face.

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*