Scheletul din dulap

Dănuţ Chidoveţ

Ciprian Anton trăieşte momente abominabile. De cand e presedinte la Cetatea, are parte de descoperiri macabre. De pildă, zilele trecute a dat în dulapurile clubului peste scheletul lui Milorad Bukvic, uitat acolo încă de pe vremea domniei lui Moldovan. Sârbul e mort cu acte de vreun an de zile, însă stafia lui bântuie în continuare prin visteria Areniului solicitând o datorie de 5000 de euro.

Pus în faţa unei asemenea mârşăvii, Anton a cerut ajutorul presei de investigaţie, în perimetrul infracţional din sala de conferinţe primind insă invitaţie doar lingăii cărora le curg săptămânal balele pe lângă frigiderul cu Red Bull. Cazul “Bukvic” îi picase ca un colac de salvare actualei conduceri, care nu putea rata ocazia de a lansa o nouă perdea de fum care să-i mascheze propriile potlogării.

În diversiune, o problemă e rezolvată prin iscarea alteia care s-o acopere. Pe acest principiu se bazează şi Anton, care s-a spălat pe mâini de orice responsabilitate, ne-a aruncat cu prafuri antiseptice în ochi şi a mutat scheletul lui Bukvic la uşa lui Moldovan. Astfel, suporterii sunt îndemnaţi să uite de actualele lepre de la echipă pentru a număra bubele din capul fostului preşedinte.

În acest timp, Ioan Radu tace şi antrenează. Se aleargă pe munţi, pe pante şi pe verticală. Se aleargă pe stadioane, pe poteci montane şi pe urmele lui Yeti. Se aleargă pe stomacul gol, pe-o alocaţie de la LPS, de-a lungul şi de-a latul Areniului. Se aleargă în saci sau cu raniţa în spate. Se aleargă în neştire spre Liga a III-a. O echipă de morţi aleargă spre retrogradare ca într-un film cu zombii.

Pentru cine bat clopotele, Antoane?

www.chido.blog.com

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *