Scandal în LPF2. Burleanu: „Nu vă faceţi iluzii! Va fi o singură serie în Liga a II-a!”

Marti a avut loc Adunarea Generala Extraordinara a Ligii a II-a Profesioniste de Fotbal, la sedinta fiind prezenti si presedintele Federatiei Romane de Fotbal, Razvan Burleanu, secretarul general al FRF, Radu Visan, secretarul general adjunct al FRF, Gabriel Bodescu, si juristul FRF, Adrian Stangaciu.

Doua subiecte mari si late au fost pe ordinea de zi: revenirea la un sistem cu doua serii in Liga a II-a si indepartarea lui Auras Brasoveanu din functia de presedinte al LPF2. Niciuna dintre cele doua tinte nu a fost atinsa, Adunarea degenerand  intr-un scandal. Desi mai multi conducatori ai cluburilor din liga secunda si-au manifestat dorinta ca actualul sistem competitional, cel cu doua serii, sa fie pastrat in continuare, Razvan Burleanu le-a transmis clar ca acest lucru nu se va intampla si ca nu trebuie sa-si faca nicio iluzie.

Burleanu a declarat ca Liga a II-a va avea din toamna o singura serie de 22 de echipe, dar patronii cluburilor sunt nemultumiti de aceasta decizie, afirmând ca nu exista suficiente fonduri pentru transport. Presedintii de cluburi au cerut, de asemenea, si o garantie de la FRF, pentru ca sumele încasate din drepturile de televizare sa fie mai mari. În acest sezon, suma din drepturi TV a fost de 15.000 de euro, desi conducatorii se asteptau la 100.000 de caciula.

Razvan Burleanu a dat de inteles ca, prin trecerea la o singura serie, fotbalul din Liga a II-a se va curata. “Stiu exact ce se întâmpla în România în momentul de fata. Hai sa fim barbati, sa ne trezim, sa stam cu picioarele pe pamânt si daca e un moment zero sa fie un moment zero. Nu se mai poate asa ceva Cei care va stiti cu musca pe caciula în ceea ce priveste integritatea competitiei, cred ca e mai bine sa faceti un pas în spate. Nu ma fortati sa spun lucrurilor mai mult pe nume”, a declarat Burleanu.

Rapid CFR Suceava a fost reprezentat la Adunarea Generala de vicepreședintele Consiliului de Administrație al clubului, Gabriel Clim, și de juristul Andrei Ciutac.

Foto: gsp.ro

COMENTARII:

4 Comentarii la "Scandal în LPF2. Burleanu: „Nu vă faceţi iluzii! Va fi o singură serie în Liga a II-a!”"

  1. CRED CA IN LIGA a-2-a cu o singura serie se va ajunge ca multe cluburi mai putin potente financiar vor trebui sa abandoneze competitia.LA criza financiara care este in liga secunda cred ca inca nu este timpul sa fie o singura serie.SE stie ca deplasarile vor fi foarte lungi.

  2. Cine e …Andrei Ciutac?SI CINE L-A DELEGAT?Multumesc.

  3. DIN CATE SE VORBESTE ESTE FINUL PRIMARULUI SI EL CU TED IMPART BANII CUM VOR, DE ACEEA MERGE BINE SI ECHIPA.

  4. Bravo ati gasit vinovatul…din cauza lui merge prost echipa…el ia banii si de la handbal si de la rugby…mai nou ia banii de la Dinamo!!!

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*