S-au calificat la turneul final

Lps Suceava s-a calificat la turneul final al Campionatului National de handbal masculin, rezervat echipelor de juniori 3, dupa ce a terminat pe primul loc in cadrul turneului semifinal de la Navodari, unde formatia antrenata de Petru Branduse a inregistrat un bilant de trei victorii si o infrangere.

Handbalistii suceveni au inceput excelent turneul, reusind sa conduca dupa primele zece minute ale meciului de debut cu scorul de 9-3, in fata celor de la Lps Vaslui. Chiar daca s-au relaxat prematur, iar vasluienii au intrat la pauza cu un avans de doua goluri, trupa lui Petru Branduse si-a revenit odata cu startul reprizei secunde, cand a preluat din nou conducerea dupa o serie exploziva de sase goluri si si-a mentinut apoi avantajul pana la final. In cel de-al doilea meci, sucevenii au fost nevoiti sa cedeze in fata gazdelor de la Cs Navodari, care s-au impus, cu scorul de 28-25, la finalul unui joc in care dobrogenii au evoluat extrem de dur si s-au folosit din plin de toate avantajele terenului propriu.

Jocul trei a fost si cel mai indarjit, Lps Suceava reusind sa-si treaca in cont alte doua puncte, dupa ce s-a impus, cu scorul de 16-12, in fata celor de la CS H&V Pitesti. Gruparea suceveana si-a asigurat calificarea in ultimul meci, cel cu Css Fagaras. Desi au fost condusi in permanenta pana in minutul 45, sucevenii au dat dovadã de o tarie iesita din comun, reusind pe finalul celor cinci minute ramase sa-si apropie victoria. Au trecut peste deciziile arbitrilor, peste jocul dur al adversarilor, peste un moment care se vede extrem de rar în handbal – cand au evoluat in doar trei jucãtori – reusind ceva maret, sa se apere si sa înscrie în aceastã inferioritate zdrobitoare, iar pe final sa câstige, cu scorul de 23-21.

Îi iubesc pe acesti copii pentru taria lor de caracter, pentru ca au dobândit un lucru care îi va ajuta mereu în viatã, încrederea în fortele proprii, pentru ca au luptat pâna la final trecând peste toate obstacolele. Suntem în primele 8 echipe din tarã, iar locul pe care îl vom ocupa în final va depinde numai si numai de ei. Dupa cum îi cunosc vor muncii pentru cã vor sa fie învingatori”, a declarat antrenorul Petru Branduse, dupa turneul semifinal de la Navodari.

In aceasta editie de campionat, din echipa de juniori 3 a Lps Suceava, pregatita de Petru Brânduse si ajutat de Iulian Dugan, au facut parte urmatorii sportivi: Eduard Duman, Robert Alupoaie – Andi Tofanel, Bogdan Cozorici, Gabriel Campan, Iulian Cojan, Ciprian Gvinda, Emil Solcan, Daniel Ionasciuc, Alex Dascalu, Relu Chirila, Robert Chitan, Bogdan Plugariu, Razvan Alupoaie, Alexandru Cocos.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *