Șase suceveni medaliați la Europene

canotaj Cosmin Pascari

Șase canotori suceveni s-au întors cu medalii de la Campionatul European pentru juniori I. La competiția din Lituania au urcat pe podium Ciprian Tudosă (foto primul din stanga), Larisa Roșu, Elena Dănuț și Alexandru Ciobâcă de la CSM Suceava și Gabriela Bordei și Magdalena Rusu de la CSȘ Nicu Gane Fălticeni.

În cinci dintre cele şase bărci ale României medaliate la Campionatul European pentru juniori I s-au aflat canotori de la CSM Suceava, pregătiţi de Ioan Despa, şi de la Clubul Sportiv Școlar „Nicu Gane” Fălticeni, antrenaţi de Vasile şi Ana Avrămia. Ciprian Tudosă, de la CSM Suceava, a devenit vicecampion european în proba de 2 rame. Colega sa, Larisa Roșu a câștigat bronzul la 4 vasle, iar Gabriela Bordei, de la CSȘ „Nicu Gane” Fălticeni, a bifat aceeași performanță la 4 rame.

În proba regină, cea de 8+1, la fete, Elena Dănuţ, de la CSM Suceava, şi Magdalena Rusu, de la CSȘ „Nicu Gane” Fălticeni, au reuşit să câştige medalia de bronz, barca României trecând linia de sosire după Germania şi Belarus. Aceeași performanță au înregistrat-o și băieții. Din barca masculină de 8+1 au făcut parte Alexandru Ciobâcă și Cosmin Pascari.

„A fost un concurs mult mai greu decât în anii trecuţi şi asta pentru că a fost decalat cu o lună, iar toate echipajele au venit foarte bine pregătite. Sportivii noştri au reuşit să obţină rezultate foarte bune, dacă ţinem cont de concurenţă. Mulţumim Primăriei şi Consiliului Local Suceava pentru sprijinul sprijinul acordat”, a declarat antrenorul secţiei de canotaj de la CSM Suceava, Ioan Despa.

Despre autor

Daniel Vatamanu
Membru fondator al www.GazetaSV.ro | Redactor-prezentator la Intermedia TV Suceava.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Șase suceveni medaliați la Europene"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*