Şase suceveni au urcat pe podium la Campionatele Mondiale de canotaj pentru juniori

Sportivi români au cucerit trei medalii de aur și trei de bronz la Campionatele Mondiale de canotaj pentru juniori Under-19 de la Paris. Pe podium au urcat și șase canotori suceveni, performera județului nostru fiind Gabriela Tivodariu, care a devenit campioană mondială la dublu rame feminin, alături de Elena Scutariu. 

A doua medalie de aur a fost adusă de echipajul de patru rame masculin, alcătuit din Mateus Simion Cozminciuc, Fabrizio Alexandru Scripcariu, Constantin Flocea și Sergiu Anfimov.

Bianca Camelia Ifteni a devenit campioană mondială de junioare la simplu vâsle feminin.
Echipajul de patru rame feminin, compus din Ioana Ruxandra Pascovici, Iuliana Isabela Boldea, Delia Mirabela Gradinaciuc și Andreea Nicoleta Dinu, a obținut medaliile de bronz, devansat de Italia și Marea Britanie.

Bronz a câștigat și echipajul de 8+1 feminin, în care s-au regăsit și sucevencele Narcisa Florentina Negură și Denisa Ailincăi.

Alți trei suceveni, este vorba de Antonel Avăcăriței, Bogdan Moaleș și Sebastian Alexandru Tașcă, au cucerit bronzul cu echipajul de 8+1 al României.

Echipajul masculin de patru vâsle (Iulian-Ferdinand Ielinec, Gabi Sicean, Marian Gabriel Guia, Silviu Denis Totolici) s-a clasat pe locul 4 în Finala B (și zece la general).

La Mondialele de juniori de anul trecut, canotorii români au câștigat patru medalii, una de aur, una de argint și două de bronz.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *