Șase noutăți în lotul echipei CSU Suceava

Chirut Rata

Echipa locală CSU Suceava continuă să se întărească pentru a reveni cât mai repede în elita handbalului românesc. Universitarii au reușit să îi repatrieze până acum pe Florin Ciubotariu, Adi Mitrea, Adi Tîrzioru, Bogdan Șoldănescu și George Șelaru. Pe lista de achiziții mai figurează și interul dreapta sucevean Sebastian Polocoșer, venit de la prim-divizionara HC Vaslui.

„Cu o parte dintre ei m-am întâlnit, iar cu ceilalți am discutat tot timpul prin telefon. Sunt bucuros că au vrut să se întoarcă la Suceava și așteptăm cu toții să vedem în ce divizie vom juca. Mai suntem în discuții cu câțiva jucători și în primul rând trebuie să ne completăm linia de 9 metri. Avem sprijinul Primăriei, al Consiliului Local și al Universității pentru a duce Suceava din nou în Liga Națională. Dacă vom rămâne în Divizia A obiectivul va fi obligatoriu promovarea de pe primul loc, iar dacă vom fi invitați în Liga Națională vom începe cu un obiectiv nu prea măreț – evitarea retrogradării, dar sperăm să scoatem mai mult decât atât”, a anunțat antrenorul Adrian Chiruț.

În paralel cu campania de achiziții, conducerea clubului CSU Suceava a reușit să prelungească contractele jucătorilor Lucian Preda, Andrei Olariu, Gabriel Burlacu, Cristi Bursuc, Alin Petrea, Cristian și Ioan Tcaciuc. Pe de altă parte, gruparea suceveană s-a despărțit de Andrei Spiridon, Leonard Acatrinei și Alin Velea.

Directorul Clubului Sportiv Universitar din Suceava, Sorin Rata, a anunțat că până în momentul de față în contul universitarilor a intrat aproape 20% din bugetul de 1,2 milioane de lei aprobat de Consiliul Local pentru acest an.

“Avem promisiunea domnului primar Ion Lungu că ne va finanța regulat, dar și că în cea mai scurtă perioada de timp va fi schimbată suprafața de joc în sala Liceului cu Program Sportiv. După cum bine știți, actuala suprafață este ieșită de mult timp din garanție, este îmbătrânită și este destul de greu de jucăt pe ea”, a spus Sorin Rață.

Reunirea echipei locale de handbal este programată pe 4 iulie. În prima săptămână universitarii vor fi testați de un preparator fizic, iar în funcție de rezultate va fi stabilit programul de pregatire.

Despre autor

Daniel Vatamanu
Membru fondator al www.GazetaSV.ro | Redactor-prezentator la Intermedia TV Suceava.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Șase noutăți în lotul echipei CSU Suceava"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*