Sanse mici sa ramana Tcaciuc

Despartirea lui Ioan Tcaciuc de Universitatea pare doar o problema de timp. Pivotul sucevean accepta prelungirea contractului cu un an, insa conducerea clubului i-a propus o intelegere pe doua sezoane si nu este dispusa la concesii.

La fel ca si in urma cu un an, Ioan Tcaciuc amana destul de mult timp luarea unei decizii in ceea ce priveste prelungirea intelegerii cu Universitatea. Directorul tehnic al clubului sucevean, Petru Ghervan, avertizeaza insa ca nu mai este dispus la noi negocieri.

“El a insistat sa ii facem contract pe un singur an, lucru cu care nu suntem de acord. Dupa jumatate de campionat, se va gandi doar la ce echipa va juca anul urmator. Acest lucru inseamna ca nu isi va mobiliza toate resursele pentru noi. El nu este un sportiv deosebit de dotat motric si parerea mea este ca in ultimul an a scazut vizibil ca si capacitate de performanta. In aceste conditii, un contract pe un an la orice echipa este pagubos in primul rand pentru el. Pentru noi, un contract pe un an nu ar insemna decat sa amanam un moment dificil cand tot va trebui sa impunem alt jucator pe postul de pivot. Si Leonard Bibirig va avea un cuvant de spus, dar parerea mea este ca nu trebuie sa facem niciun fel de concesie in ceea ce priveste durata noului contract”, a anuntat Petru Ghervan.

Din pacate, conducerea Universitatii nu are prea multe solutii de rezerva. Matei Serban si Stanislav Purici sunt singurii pivoti pe care sucevenii ii au la dispozitie in momentul de fata.

“Postul de pivot a fost si in turul campionatului trecut o problema pentru noi pentru ca Ignat a fost accidentat. Nu stiu cat de vizibila a fost atunci lipsa unui pivot de valoare. Si cu extrema dreapta am avut probleme. Daca Razvan Gavriloaia nu juca in primii ani cand a venit de la Liceul Militar credeti ca mai era acoperit acest post? Asadar, mai devreme sau mai tarziu trebuie sa avem curajul sa promovam jucatorii proprii, daca nu avem cu ce sa aducem alti jucatori mai valorosi”, a mai spus Petru Ghervan.

Desi nu a dat inca un raspuns final, Ioan Tcaciuc a reluat din aceasta saptamana pregatirile alaturi de ceilalti componenti ai Universitatii.

Exit mobile version