Șanse mari să jucăm cu Steaua pe Areni

Foresta – Steaua va fi primul meci din istoria fotbalului sucevean care se va disputa în nocturnă. Se va întâmpla pe 26 sau 27 octombrie, pe stadionul Areni, în șaisprezecimile Cupei României.

Venirea celei mai prestigioase echipei din fotbalul românesc la Suceava după o pauză de 15 ani a stârnit o mare emulație în oraș, iar autoritățile locale au reacționat prompt la solicitările suporterilor, anunțând prin vocea primarului Ion Lungu că meciul cu Steaua se va desfășura pe stadionul Areni, acolo unde zilele viitoare va fi montată o nocturnă mobilă.

“Vom face tot posibilul pentru ca meciul echipei Foresta Suceava cu Steaua București să se desfășoare la Suceava. Vom oferi detalii mai multe în zilele următoare”, a declarat ieri primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

La o astfel de soluție a apelat anul trecut clubul FCM Baia Mare, care a închiriat și și-a montat pe propriul stadion o nocturnă mobilă, tot la un meci cu Steaua. Pentru acest lucru, maramureșenii au cheltuit în jur de 40.000 de euro, și au încasat aproape 70.000 de euro din cele 7.500 de bilete vândute, la prețul mediu de 40 de lei. Așadar, celor de la Baia Mare le-a reușit rețeta financiară în 2015. Regulamentul prevede că pentru instalațiile mobile de nocturnă este obligatorie depunerea la Federației Române de Fotbal, cu zece zile înainte de disputarea jocului, a certificatulul de nocturnă emis de constructor, prin care să se ateste conformitatea instalației și dovada instalării acesteia.

Dorin Goian, președintele clubului Foresta, a luat în calcul varianta închirierea unei instalații de nocturnă pentru meciul cu Steaua, imediat după tragerea la sorți a șaisprezecimilor de finală ale Cupei României.

“E bine că am picat cu Steaua. Gândiți-vă ce înseamnă pentru acești oameni din Suceava. Ce înseamnă să vină Steaua din nou la Suceava după 15 ani. Steaua e cea mai bună echipă din țară. Tragem cu dinții să eliminăm Steaua, pentru jucători va fi o motivație foarte mare. Putem face surpriza, de ce nu? Dacă vom reuși să organizăm meciul cu Steaua la Suceava va fi o mare sărbătoare pentru noi. Sperăm să-l putem organiza. Există și varianta să aducem una mobilă“, spunea Dorin Goian, joia trecută.

Pro TV, trustul care deține prima opțiune de televizare a meciurilor din Cupa României, și-a manifestat intenția de a transmite jocul dintre Foresta și Steaua cu începere de la ora 21.30. Rămâne să fie anunțată doar ziua, 26 sau 27 octombrie, asta în funcție și de cum va fi programată formația bucureșteană în campionatul Ligii I.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

3 Comentarii

  1. zeceee zeceee va vom da….dracu dracu sa va iaaa….gunoaie de mitici…gunoaie de mitici…sa nu va prindem pe aici….caci aici e bucoviinaaa ….aici e tara noastra…ne pisam pe capitala voastra!!!!!

    Galeria sa vina la tribuna II sa cantam cu toti!!!
    Tot stadionul trebuie sa cante!!!!

    1. E dor un joc, hai sa ne sustinem echipa FORESTA SUCEAVA fara sa injuram adversarul (indiferent de numele lui) sau arbitrii. RESPECT! o campanie FIFA 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *