Săniuş de Cupă Mondială la Dorna

Statiunea Vatra Dornei va gazdui, în perioada 15-17 ianuarie, etapa a treia a Cupei Mondiale de sanie pe piste naturale, organizata de Federatia Internationala de Sanie (FIL) si Federatia Româna de Bob si Sanie (FRBS).

Evenimentul are loc pentru al patrulea an consecutiv la Vatra Dornei.

Partia Bucovina - Vatra Dornei

La aceasta etapa si-au anuntat prezenta peste 80 de sportivi, iar concursul va strânge la start reprezentanti din 20 de natiuni. Pe pârtia Bucovina (foto) de la Vatra Dornei se vor întrece cei mai titrati sportivi la aceasta disciplina, printre care campionii mondiali si europeni. România va participa la a treia etapa a Cupei Mondiale de sanie pe piste naturale cu sapte sportivi, care vor concura la toate cele patru probe: simplu masculin si feminin, dublu si pe echipe.

Pârtia Bucovina din Vatra Dornei a fost construita în urma cu patru ani, la o altitudine de 960 de metri. Aici, competitiile sunt extrem de spectaculoase, pista de sanie fiind una dintre cele mai rapide si tehnice din Europa. Pârtia Bucovina are 11 viraje, însa anul acesta, din cauza temperaturilor ridicate, startul la toate competitiile va fi coborât în virajul 4, precizeaza organizatorii.

Sursa: Agerpres

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *