Sala polivalentă are prioritate

Sala polivalentă are prioritate pe lista lucrărilor pe care municipalitatea intenţionează să le realizeze în cadrul noului complex sportiv de la ieşirea spre Fălticeni. Mai mult, primarul Ion Lungu a anunţat că diferiţi oameni de afaceri sunt dispuşi să cofinanţeze acest proiect.

Demersurile pentru ridicarea noii baze sportive continua. Dupa solicitarea avizului de mediu, in sedinta de joi a Consiliului Local, urmeaza sa fie supus aprobarii Planul de Urbanism Zonal al salii polivalente. Primarul Ion Lungu spera ca sala de 5.000 de locuri sa fie construita din bani de la Guvern, dar nu exclude nici varianta unui parteneriat public-privat, mai ales ca exista solicitari din partea unor oameni de afaceri.

“Noi incercam sa promovam noul complex sportiv prin programul Companiei Nationale pentru Investitii si am facut demersuri in acest sens. Doamna ministru (n.r. Elena Udrea) a declarat public ca se vor face sase sali polivalente la nivelul tarii, printre care speram sa fie prinsa si cea de la Suceava. Inca sunt discutii de proiectie in bugetul de stat. In masura in care se va intampla acest lucru, primaria municipiului Suceava va veni cu utilitatile. Nu excludem nici varianta unui parteneriat public-privat daca va fi cazul. Vreau sa spun ca avem solicitari in acest sens de la oamenii de afaceri. Din punctul meu de vedere ar fi mai bine, totusi, sa putem ridica noua sala polivalenta prin Compania Nationala de Investitii”, a anuntat Ion Lungu.

Primarul municipiului Suceava a precizat ca problema privind accesul va fi solutionata in scurt timp: “Drumul de acces spre baza sportiva are o latime de 4 metri, iar noi avem nevoie de 8 metri. Am gasit, insa, o solutie de a-i despagubi pe cei 8 proprietari de parcele, iar problema caii de acces se va rezolva.”

Conform proiectului realizat de municipalitate, complexul sportiv va cuprinde un stadion de 15.000 de locuri, o sală polivalentă de 5.000 de locuri, un bazin olimpic de înot şi opt terenuri de sport în aer liber.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Sala polivalentă are prioritate"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*