S-a dechis patinoarul “uscat”

Sucevenii pasionaţi de patinaj au începând cu această săptămână şansa să practice acest sport şi vara. Una dintre cele mai controversate investiţii ale fostului Minister al Tineretului şi Sportului în Suceava, patinoarul cu suprafaţă uscată de la Unirea, a fost inaugurat sâmbătă.

Noul patinoar are o suprafaţă din material sintetic ce imită gheaţa. Atuurile acesteia sunt rezistenţa la temperaturi cumprinse între -35˚C şi +70˚C, dar si costurile minime de întreţinere. În schimb, patinoarul nu poate fi folosit atunci când plouă, motiv pentru care a şi fost inaugurat mai târziu decât era stabilit iniţial. Deşi dimensinile patinoarului sunt destul de mici, 20×16 metri, antrenorul secţiei de hochei din cadrul CSM Suceava, Constantin Curelar, este de părere că investiţia de 145.000 de euro a Ministerului Sportului este foarte utilă pentru elevii săi.

“Este un lucru extraordinar pentru echipa noastra de copii si juniori. Pe acest patinoar putem sa ne prelungim pregatirea, copiii isi pot dezvolta tehnica patinajului si tehnica manuirii crosei. Este un lucru excelent pentru noi, intotdeauna campionatul incepea in luna septembrie, nu ne puteam pregati pe gheata si luam niste batai de nu stiam ce e cu noi.”, a declarat Constantin Curelar.

Pe lângă componenţii echipei locale de hochei, la patinoarul cu suprafaţă uscată de la Unirea sunt aşteptaţi toţi pasionaţii de patinaj din Suceava. Pe suprafaţă artificială nu este nevoie de patine speciale.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *