S-au împărţit banii la sport

După îndelungi tergiversări, consilierii locali au căzut de acord în ceea ce priveşte repartizarea banilor pentru sport. Întruniţi luni în cadrul unei şedinţe extraordinare, aceştia au aprobat cu unanimitate de voturi proiectul propus de primarul Ion Lungu.

Fotbalul şi handbalul vor primi cate un milion de lei, iar celelalte sporturi vor împărţi 540.000 de lei. Bugetul de 2,5 milioane de lei propus de Ion Lungu a fost suplimentat cu 40.000 de lei pentru finanţarea a încă patru sporturi. Este vorba despre tenis de masa, dans, şah şi înot, fiecare urmând să încaseze în acest an câte 10.000 de lei. Repartizarea sumelor pentru sport a fost aprobată, luni, într-o şedinţă extraordinară a Consiliului Local Suceava, a treia în care a fost discutat acest subiect. Dacă până acum solicitau suplimentarea banilor pentru fotbal şi reducerea sumei alocată handbalului, consilierii locali ai PNL s-au răzgândit şi au votat varianta propusă de primarul Lungu, proiectul fiind aprobat în unanimitate. Chiar şi aşa, şedinţa nu a fost lipsită de acuze între grupurile politice din Consiliul Local.

Ion Lungu: „Din păcate, în ultimii zece ani de zile numai Primăria Municipiului Suceava a finanţat sportul sucevean. Anul trecut a fost o execuţie mai slabă la capitolul sport, dar şi din vina celor care au beneficiat de finanţari, care n-au adus la timp justificările necesare pentru a putea beneficia de celelalte tranşe de finanţare.”

Cornel Grosar (PSD): „Interesul oricărui partid şi al oricărui politician este de a aduce alegători în tribune. Nu mai avem din păcate acele rezultate care să umple tribunele, trebuie să încercăm să redresăm situaţia acum şi poate apoi să ne gândim la performanţă.”

Lucian Harşovschi (PDL): „Salut prezenţa dumneavoastră astăzi aici, sper ca veţi vota acest proiect pentru ca să salvăm sportul sucevean, din sărăcia noastră, o sărăcie patronată de USL.”

Ovidiu Doroftei (viceprimar): „Una este ce votăm astăzi aici şi alta este ce se întâmplă în fapt. Îmi doresc ca anul acesta să acordăm prioritatea necesară pentru a avea finanţarea şi gradul de execuţie mult îmbunătăţit faţă de ceea ce s-a întâmplat în anul 2013.”

Lucian Harşovschi (PDL): „Domnule consilier PNL, eu v-aş aduce aminte că în perioada 2008-2012 sportul sucevean a avut cea mai mare susţinere financiară şi morală din partea Primăriei. Am jucat la Suceava o finală de cupă europeană, iar în 2008 fotbalul a primit 15 miliarde de lei vechi.”

Consilierul local Eugen Girigan i-a atras atenţia primarului Ion Lungu că Primăria Bacău finanţează cu trei milioane de lei echipa de handbal şi i-a cerut să găsească o soluţie pentru a fi alocaţi bani Clubului Sportiv al Universităţii Suceava: „Primăria Bacău a finanţat echipa a doua de handbal în anul 2013 cu trei milioane de lei. Poate întrebaţi ce proceduri aplică, cum se pot cheltui în mod legal aceşti bani.”

Problema finanţării echipei de handbal a fost abordată şi de democrat-liberalul Niculai Barbă care a cerut parlamentarilor suceveni să modifice legea astfel încât primăria să poate finanţa clubul universităţii.

„Eu nu aş vrea să ajungem din nou în situaţia în care să avem la sfârşit de an discuţii că nu s-au adus raportări, că nu s-au întocmit nu ştiu ce documente, că a fost Curtea de Conturi şi alte chestiuni de genul astă. Prin urmare, cred că este obligaţia primăriei dar şi a parlamentarilor noştri, care pot solicita sau identifica o soluţie legală. În toată ţara sunt probleme legate de finanţarea sportului. Asta înseamnă că este o chestiune de viciu procedural şi legislativ. Nu ştiu de ce nu se doreşte rezolvarea acestei probleme”, a spus Niculai Barbă,

Primii bani de la primărie vor ajunge la cluburile sportive din municipiul Suceava abia în aprilie, după organizarea şedinţelor de selecţie a proiectelor depuse spre finanţare.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

4 Comentarii

  1. ue lungu cum ar fi sa te bag si eu in beci si sa=ti dau mancare abia prin aprilie ? fu…te in c.r de pavelist

  2. LA BACAU SE POATE FINANTA ECHIPA DE HANDABAL PT. CA PRIMARUL SI AUTORITATILE DE ACOLO AU DORIT ACEASTA, S-AU IMPLICAT SI AU GASIT SOLUTIA…
    LA SUCEAVA SE CAUTA MEREU MOTIVE SI CHICHITE PT. CA SA NU SE FINANTEZE HANDBALUL, ASA AM PIERDUT 17 JUCATORI SI AM AJUNS PE ULTIMUL LOC !!!

  3. La Bacau pe langa cele 3 miliarde cheltuite de echipa 2,au mai fost 5,5 cheltuite de prima echipa si inca 2 de cele de copii si juniori !!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *