S-a stins din viaţă Nicu Alexa

Nicu Alexa

Îl chema Nicu Alexa şi pe 2 decembrie ar fi împlinit 54 de ani. Cu el în poartă, CSM Suceava devenea prima echipă din istoria fotbalului sucevean care reuşea să promoveze în prima divizie. Se întâmpla în vara anului 1987, într-o perioadă în care sportul rege din România era dominat de Steaua de la Sevilla şi de Dinamo lui Mircea Lucescu.

Nicu – aşa cum îi spuneau prietenii – i-a luat însă pe nepregătite cu vestea morţii sale pe toţi cei care l-au văzut jucând sau l-au cunoscut în afara gazonului. Şi-a găsit sfârşitul miercuri seară, acolo unde şi-a petrecut cea mai mare parte a vieţii: pe teren. Juca o partidă de tenis cu piciorul în sala de sport a unui liceu din Bacău, când a căzut la pământ, răpus, cel mai probabil, de un infarct. Medicii au fost chemaţi la faţa locului, însă manevrele de resuscitare au fost zadarnice.

Nicu Alexa şi-a început cariera între buturi ca junior la LPS Iaşi, a „crescut” la Luceafărul Bucureşti începând din 1978 şi a fost şlefuit de Mircea Lucescu la Corvinul Hunedoara, unde a debutat la seniori în 1980, după care şi-a continuat activitatea pe Areni, la CSM Suceava, apoi la, Inter Sibiu, FCM Bacău şi Ceahlăul Piatra Neamţ. Şi-a încheiat activitatea de fotbalist la Gloria Bistriţa. Era 1997, avea 36 de ani. N-a ieşit complet din fenomen, fiind în ultimii ani observator FRF.

Era stabilit în Bacău, dar stadionul Areni a fost mereu un loc de referinţă pentru Nicu Alexa. Promovarea în Divizia A cu CSM Suceava a fost unul dintre cele mai frumoase momente pe care le-a trăit ca fotbalist.

“Întotdeauna revin cu multă dragoste la Suceava, iar când trec poarta stadionului mă încearcă emoţii deosebite, pe care atunci când jucam nu cred că le-am trăit. În acea perioadă, formaţia Sucevei, numită mai târziu <Echipa de aur>, era înconjurată cu mare dragoste de public, dar şi de conducerea oraşului şi judeţului. Promovarea în Divizia A în 1987 a însemnat cel mai frumos dar pe care l-a oferit Sucevei echipa de fotbal CSM. Antrenori în vremea aceea erau Vasile Simionaş şi Ion Buzoianu, iar din echipă făceau parte fotbalişti de clasă precum Caşuba, Găluşcă, Gafencu, Păiuş, Ciobanu, Sfrijan, Buliga, Butnaru, Breniuc sau Cristescu”, declara Nicu Alexa într-un interviu acordat cu ani în urmă.

COMENTARII:

2 Comentarii la "S-a stins din viaţă Nicu Alexa"

  1. Dumnezeu sa-l ierte! Cel mai bun portar pe care l-a avut Suceava!!

  2. Dumnezeu sa-l ierte ! Sa speram ca mai putem avea portari asa de buni cum a fost el !

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*