S-a stins din viață fostul patron al Forestei, Eugen Huțu

Fostul patron al echipei locale de fotbal Foresta Suceava, Eugen Hutu a incetat din viata, vineri seara, la varsta de 72 de ani.

Acesta suferea de mai mult timp de diabet, iar in ultimele zile a fost internat la Spitalul “Elias” din Bucuresti.

Anuntul decesului a fost facut chiar de Marin Barbu, antrenorul care scria istorie in anul 2000 pe banca tehnica a “galben-verzilor”, dupa victoria cu 5-4 in deplasare, pe terenul lui Dinamo.

S-a stins din viata Eugen Hutu, omul care a patronat Foresta Suceava! Dumnezeu sa-l odihneasca în pace”, a scris Marin Barbu, pe Facebook.

Suceava nu va mai avea nici peste 10 ani fotbal de prima liga!”, spunea Eugen Hutu in 2002, cand a parasit stadionul Areni cu gradenele si barele portii in remorca.

Fost jucator la Foresta, Marius Pacurar si-a adus aminte recent, citat de Prosport, de marea victorie cu Dinamo si de faptul ca Eugen Hutu a promis o prima la pauza, de teama ca echipa sa va fi spulberata de Dinamo.

În cele din urma, formatia din Suceava a marcat nu mai putin de cinci goluri în repriza secunda, izbutind sa revina fabulos, de la 0-4.

Si sa vrei si nu poti sa uiti acel meci. A fost cel mai nebun meci în care am jucat în cariera. Si am si marcat, am dat si doua pase de gol. Poate zece vieti daca ai trai nu si se întâmpla sa mai joci un astfel de meci. Asa a vrut Dumnezeu sa se întâmple si asa s-a întâmplat. Îmi aduc aminte ca la pauza, patronul Eugen Hutu ne-a promis o prima de 500 de dolari ca sa nu mai primim gol. Era 3-0 pentru Dinamo la pauza si dupa ce am intrat pe teren Marius Niculae parca a facut 4-0. Am zis Doamne, sa vezi ca ne umple cotul cu mingi! si dupa minutul 62 am revenit.

Multi spun ca a fost un meci aranjat, dar nu avea cum sa fie aranjat. Si Mister Cornel Dinu a avut o declaratie care spune totul. Si sa vrei sa aranjezi un meci de la 4-0 si n-are cum sa-ti iasa. Dupa meci, titularii parca au luat atunci o prima de 2.000-2.500 de dolari de la domnul Eugen Hutu. Erau bani multi atunci. Putini fata de ce bani sunt acum, dar atunci erau bani multi”, a declarat pentru ProSport unul dintre fostii golgheteri ai Forestei, Marius Pacurar. Eugen Hutu a preluat-o pe Foresta în 1994, la Falticeni, iar apoi a promovat-o în Divizia A.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Un comentariu

 1. Dumnezeu sa te aiba in paza!
  Iarta-ne!
  “AICI E BUCOVINA, AICI E TARA NOASTRA
  SI DACA NU STITI ACUMA ATI AAAAFLAAAAAAAT
  O SINGURA IUBIRE, CEA GALBEN-VERDE
  O RESPEEEECTAAAAM CU ADEVAAARAAAAAAT!!!”
  Odihneste-te in pace Domnule Presedinte!
  😞 😢

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *