S-a conturat sistemul în L2

Reprezentantii celor 27 de cluburi de Liga a II-a care s-au inscris la startul editiei de campionat 2015/2016, printre care si presedintele executiv al celor de la Rapid CFR Suceava, Dumitru Moldovan, au participat astazi, la Casa Fotbalului, la o masa de lucru comuna, unde, impreuna cu sefii FRF, au stabilit de principiu sistemul competitional pentru viitorul sezon. Cei prezenti au cazut de comun acord ca cele 27 de echipe inscrise campionat sa fie impartite in doua serii geografice, una de est, cu doar 13 echipe, si alta de vest, cu 14.

Seria I va avea doar 13 echipe

Astfel, inainte de votul final al Comitetului Executiv, care ar trebui sa valideze componenta celor doua serii, Seria I este formata din urmatoarele: Rapid Bucuresti, Otelul Galati, Ceahlaul Piatra Neamt, Gloria Buzau, SC Bacau, Rapid CFR Suceava, Dacia Unirea Braila, CS Balotesti, ACS Berceni, Farul Constanta, ACS Bucovina Pojorata, Dunarea Calarasi si Chindia Targoviste.

FC Clinceni (fosta Academica Arges Pitesti) va fi mutata in Seria de Vest.

10 echipe vor pica in Liga a III-a

De asemenea, s-a propus ca viitoarea editie de campionat sa contina in prima faza un sezon regulat cu 26 de etape, in care se va juca dupa sistemul fiecare cu fiecare. La finalul acestuia, primele sase clasate se vor califica in play-off-ul pentru promovarea in Liga I, iar ocupantele locurilor 7-12 vor juca in play-out. Ocupantele locurilor 13 si 14 vor retrograda direct in Liga a III-a.

La finalul play-out-ului vor mai retrograda alte sapte echipe, cate trei din fiecare serie, plus inca una desemnata in urma unui baraj, in total 10 echipe.

Te retragi? Ajungi direct in judet!

S-a venit cu aceasta propunere pentru ca Federatia vrea ca, din sezonul 2016/2017, in Liga a II-a sa ramana 22 de echipe intr-o singura serie„, a spus Dumitru Moldovan. Acesta a dezvaluit si mesajul pe care sefii FRF l-au transmis echipelor care s-au inscris de forma: „Echipele care s-au inscris, dar se confrunta cu probleme, au termen pana miercurea viitoare sa-si retraga cererea si sa se inscrie in Liga a III-a, daca stiu ca nu pot termina campionatul in Liga a II-a. Daca s-au inscris si nu se prezinta, ori se retrag pe parcursul sezonului, vor fi retrogradate direct in Liga a V-a”.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *