S-a aprobat componența seriilor

Intrunit luni, Comitetul Executiv al Federatiei Romane de Fotbal a luat cateva decizii cu privire la viitorea editie de campionat a Ligii a II-a. In primul rand, s-a aprobat componenta nominala a celor doua serii, cu mentiunea ca echipele cu probleme financiare se pot retrage din competitie pana miercuri, urmand sa fie reprimite in Liga a III-a. În caz contrar, de continuare în Liga a II-a si pe parcurs de neprezentare, retragere sau excludere, împotriva acestora se vor aplica masuri extreme: vor fi retrogradate pana in Liga a V-a.

De asemenea, FCM Dorohoi a fost inscrisa pe ultima suta de metri in Liga a II-a, iar Chindia Targoviste si FC Clinceni au facut rocada in cele doua serii, ilfovenii urmand sa evolueze in Seria I. Cele doua reprezentante ale judetului Suceava in Liga a II-a, Rapid CFR si Bucovina Pojorata vor juca in Seria I.

Seria I – Liga a II-a:

1. Rapid Bucuresti
2. Otelul Galati
3. Ceahlaul Piatra Neamt
4. FC Clinceni
5. Gloria Buzau
6. Rapid Suceava
7. ASC Bacau
8. Dacia Unirea Braila
9. FCM Dorohoi
10. CS Balotesti
11. ACS Berceni
12. Farul Constanta
13. Bucovina Pojorata
14. Dunarea Calarasi

De asemenea, s-a aprobat ca viitoarea editie de campionat sa contina in prima faza un sezon regulat cu 26 de etape, in care se va juca dupa sistemul fiecare cu fiecare. La finalul acestuia, primele sase clasate se vor califica in play-off-ul pentru promovare, iar ocupantele locurilor 7-12 vor juca in play-out. Ocupantele locurilor 13 si 14 vor retrograda direct in Liga a III-a inca de la finalul sezonului regulat. La finalul play-out-ului vor retrograda sapte echipe, cate trei din fiecare serie, plus una desemnata in urma unui meci baraj, in total 11 echipe. Noul sezon al Ligii a II-a va debuta pe data de 29 august.

Ce loc va ocupa Rapid Suceava la finalul sezonului regulat?

REZULTATE

Loading ... Loading ...

In aceiasi sedinta de luni, Comitetul Executiv al Federatiei Romane de Fotbal a aprobat si componenta nominala a celor 5 serii din viitorul sezon al Ligii a III-a. ACS Bucovina Radauti va evolua in Seria I, alaturi de alte 14 formatii.

Seria I – Liga a III-a:

1. Stiinta Miroslava
2. Sepsi Sfântu Gheorghe
3. Aerostar Bacau
4. Petrotub Roman
5. Cetatea Târgu Neamt
6. Metalosport Galati
7. Bucovina Radauti
8. CSM Pascani
9. FC Zagon
10. Sporting Liesti
11. CS Panciu
12. Atletico Vaslui
13. Speranta Raucesti
14. Inter Dorohoi
15. Ceahlaul II

Va promova in esalonul secund doar prima clasata din fiecare serie. Vor retrograda ocupantele locurile 15 si 16 (unde este cazul), plus cea mai slaba echipa clasata pe locul 14. Noul sezon al Ligii a III-a va debuta pe 28 august.

Foto: liga2.ro

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *