Rup sau nu tradiţia?

Rapid Suceava are programat la sfarsitul acestei saptamani cel mai dificil meci de la startul actualului sezon, echipa antrenata de Bogdan Tudoreanu urmand sa evolueze maine, cu incepere de la orele 11.00, in cadrul etapei a 3-a din Liga a II-a, pe terenul formatiei CF Braila, a patra clasata.

Bogdan Tudoreanu se confrunta cu o singura absenta in cadrului lotului, cea a mijlocasului Valeriu Tiron, care este accidentat si revine abia luni la antrenamente.

Rapid (echipa probabila): Rohetki – Balan, Velescu, Plecanciuc, Semeghin – Apostol – Cerlinca, Sumanariu, Sfrijan, Bagu – M. Matei. Antrenor: Bogdan Tudoreanu.

Meciul va fi condus de o brigada de arbitri formata din centralul ploiestean Ovidiu Oprea, ajutat la margini de Razvan Dobre si Gabriel Catana, ambii din Targoviste.

Trei lucruri interesante:

1. Braila are cel mai mare stadion pe care se joaca meciuri in seria intai a Ligii a II-a, unul cu o capacitate de 20.000 de locuri, dintre care 8.000 pe scaune. In 1993, echipa locala, pe atunci Dacia Unirea Braila, a disputat finala Cupei Romaniei, pierduta in fata Craiovei.

2. In lotul actual al brailenilor se regaseste fostul atacant al Bucovinei Radauti, ghanezul Francis Agbleta, dar si doi fosti campioni nationali cu Unirea Urziceni, este vorba de Marius Onofras si Sorin Frunza.

3. Rapid nu a castigat niciodata la Braila. In patru jocuri directe disputate in lunca Dunarii, brailenii au trei victorii, ultima in luna mai a acestui an, scor 5-2, la finalul unui meci in care sucevenii au facut  un adevarat circ. Au comis patru penaltyuri si au incasat trei cartonase rosii.

Rezultatele meciurilor directe:

Sezonul 2008/2009:
CF Braila – Rapid Suceava 4-0
Rapid Suceava – CF Braila 2-1

Sezonul 2012/2013:
CF Braila – Rapid Suceava 1-0
Rapid Suceava – CF Braila 0-1

Sezonul 2013/2014:
Rapid Suceava – CF Braila 2-1
CF Braila – Rapid Suceava 0-0
Rapid Suceava – CF Braila 0-0
CF Braila – Rapid Suceava 5-2

Programul etapei a III-a:
CS Balotesti – ACS Berceni
Sageata Navodari – Unirea Slobozia
CF Braila – Rapid Suceava
FCM Dorohoi – ASC Bacau
Farul Constanta – Academica Pitesti
Gloria Buzau – FC Voluntari

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

6 Comentarii

  1. Jocurile din şaisprezecimile Cupei României se vor disputa într-o singură manşă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent. În cazul în care meciul va fi televizat, iar clubul gazdă nu dispune de un stadion dotat cu instalaţie de iluminat, jocul se va programa pe un stadion din localitatea cea mai apropiată care îndeplineşte condiţiile regulamentare disputării şi televizării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *