“Rugby-ul va continua”

Chiar dacă de anul viitor nu se va mai afla în elita rugby-ului românesc, CSM Bucovina nu va dispărea. Aceasta este părerea directorului CSM Suceava, Valerică Gherasim, care crede că echipa va fi sprijinită în continuare de municipalitate.

Federaţia Română de Rugby a hotărât ca începând de anul viitor campionatul intern să aibă trei divizii. Superliga va reuni 8 echipe, în timp ce în Divizia Naţionala, vor evolua alte 8 cluburi: cele clasate pe locurile 9-12 în campionatul actual şi primele 4 echipe din Divizia A. Ca să poată juca în Superliga, CSM Bucovina ar trebui să termine campionatul pe locul II în play-out, lucru imposibil de realizat întrucât înaintea ultimelor 3 meciuri ale sezonului sucevenii sunt pe ultimul loc.

“Şi Petroşani-ul şi Bîrladul şi Ceahlăul, la fotbal, au retrogradat, dar au revenit în prima ligă. Nu se poate ca să îi dam la o parte pentru că au retrogradat. Să nu uităm că şi acest sport a adus rezultate foarte bune pentru Suceava. Eu cred că domnul primar, dar şi celelalte persoane care ne susţin vor rămâne alături de noi şi anul viitor”, a spus Valerica Gherasim.

Valerică Gherasim recunoaşte că echipei pregătite de Constantin Vlad i-ar fi fost foarte greu să termine între primele 8 locuri, însă susţine că CSM Bucovina ar fi putut câştiga mai multe puncte dacă nu ar fi intervenit arbitrii.

“Trebuie să recunoştem că au jucat şi băieţii slab în unele meciuri, dar au fost partide în care i-au terminat arbitrii. De exemplu, acest domn arbitru Gheorghe Sabău cred că are abonament Cluj-Suceava pe tren sau autobuz. La toate meciurile de pe teren propriu vine el. N-am înţeles niciodată răutatea pe care o are faţă de noi pentru ăa nimeni de aici nu i-a vorbit urât”, a mai spus directorul CSM Suceava.

Primăria Suceava a alocat în acest an 3,5 miliarde pentru echipa de rugby. Primii bani au ajuns însă târziu, pentru că, în primul proiect depus, CSM Bucovina nu a putut să facă dovada existenţei a 10% din sumă în extrasul de cont.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *