Rugbyştii încep pregătirile

Constantin Vlad

Joi dupa-amiaza pe terenul “Unirea” va avea loc reunirea echipei locale de rugby CSM Bucovina. Pe langa inceperea pregatirilor pentru noul sezon competitional, intalnirea rugbystilor va consemna si aniversarea a 44 de ani de cand antrenorul Constantin Vlad a ajuns la Suceava.

„15 ianuarie este o zi importanta pentru mine, imi aduc aminte ca acum 44 de ani am ajuns la Suceava. Cu acest prilej, am vrut sa ma intalnesc cu baietii, dar de saptamana viitoare intram in plin cu antrenamentele. Sigur, la noi este problema cu amatorismul, multi au si alte profesii si nu ii pot avea pe toti la antrenamente. La capitolul amicale nu am stabilit inca nimic. As vrea sa facem editia a 2-a a Cupei Bucovina, unde sa invit echipele din zona. Si echipa a doua de la Cluj si-ar dori sa mai faca amicale cu noi. Totul depinde de bani si de disponibilitatea echipelor. Sper ca anul acesta sa fie mai bine. Anul trecut banii au venit cu intarziere si ne-a fost afectata pregatirea. Rezultatele din 2014 au fost bune, dar nu ceea ce mi-am dorit eu”, a spus tehnicianul sucevean.

CSM Bucovina s-ar putea desparti in aceasta iarna de doi jucatori. Octav Scolobiuc este dorit in lotul de sub 23 de ani al clubului CSM Bucuresti, iar Dumitru Stefaroi si-ar dori sa mearga la Buzau.

“Vom face o evaluare a lotului pentru a vedea cine isi exprima dorinta sa plece si cu cine ne mai completam. Ne propunem sa avem rezultate bune pentru imaginea Bucovinei si, bineinteles, pentru a ocupa o pozitie cat mai buna in clasament. Nu putem sa ne propunem ca obiectiv promovarea in Superliga pentru ca acolo sunt echipe cu bugete de peste un milion de euro”, a marturisit antrenorul Constantin Vlad.

Federatia Romana de Rugby a programat pentru data de 21 ianuarie o intalnire a antrenorilor si managerilor din Divizia Nationala. Cu acest prilej se va stabili programul noului sezon. Startul campionatului va fi fixat, in functie de numarul de echipe care se vor inscrie, in ultima sambata din martie sau prima din aprilie. Este posibil ca pe langa echipele de anul trecut, sa se mai inscrie Stejarul Buzau, echipa a doua a Universitatii Cluj si o echipa formata din jucatori sub 23 de ani de la CSM Bucuresti.

Despre autor

Daniel Vatamanu
Membru fondator al www.GazetaSV.ro | Redactor-prezentator la Intermedia TV Suceava.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Rugbyştii încep pregătirile"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*