Rugbyștii debutează în Cupa României

rugby Vlad

Noul sezon în rugbyul românesc debutează la sfârșitul acestei săptămâni, cu meciurile din cadrul ediției 2016/2017 a Cupei României. În prima etapă a acestei competiții, echipa locală CSM Bucovina va juca duminică, de la ora 10:00, pe terenul formației CS Năvodari.

Cele 15 formații din țară care s-au înscris la startul Cupei României au fost împărțite în două grupe valorice, în funcție de eșalonul de provenientă. CSM Bucovina se regăsește în grupa a II-a valorică, seria albastră, alături de RCM Galați, RC Bârlad și CS Năvodari. Prima clasată va disputa un baraj cu câștigătoarea seriei roșii pentru un loc în sferturile de finală ale Cupei României.

„Am parcurs toate etapele de pregătire în localitate, perioadă în care am susținut un amical cu Politehnica Iași și alte trei meciuri de antrenament cu juniorii de la Liceul cu Program Sportiv Suceava. Din păcate, ca și în anii trecuți, cea mai mare problemă a noastră rămâne faptul că nu ne putem baza pe toți jucătorii la antrenamente, mulți dintre ei fiind angajați. În această iarnă am adus câțiva tineri valoroși de la Gura Humorului și de la Liceul cu Program Sportiv, iar în plus s-a întors acasă și Sabin Crețu de la CSM București. N-am ajuns la o formă sportivă optimă, dar sper să practicăm un joc bun la Năvodari. Dat fiind faptul că este un meci de Cupă, dar și că avem unele indisponibilități în lot, voi urmări la lucru mai mulți tineri, care sper să-și câștige dreptul de a prinde echipa și în campionat. Vom avea în față un adversar puternic, care a încheiat sezonul precedent pe locul 2, iar în iarnă s-a întărit cu câțiva jucători experimentați”, a declarat antrenorul Constantin Vlad.

Rugbyștii suceveni vor reveni în fața propriilor suporteri sâmbătă viitoare, pe 26 martie, la ora 10:00, atunci când vor primi vizita celor de la RC Bârlad. Cu acest prilej vor fi prezentate echipele de seniori și juniori ale clubului CSM Suceava, dar și noul echipament de joc.

Despre autor

Daniel Vatamanu
Membru fondator al www.GazetaSV.ro | Redactor-prezentator la Intermedia TV Suceava.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Rugbyștii debutează în Cupa României"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*