RU-ŞI-NOS! Suceava, singurul judeţ din Moldova şi printre cele cinci din ţară fără sport de echipă in prima divizie

După retrogradarea formaţiei de handbal masculin din Liga Naţionala, Suceava a rămas singurul judeţ din Moldova neprezentat în primul eşalon al vreunui sport de echipă. Mai mult, judeţul nostru se regăseşte printre cele cinci judeţe din întreaga ţară care nu au nici măcar o echipă de seniori, fete sau băieţi, care să participe în prima divizie, indiferent că este vorba despre fotbal, futsal, handbal, rugby, volei, baschet sau polo.

Pe o listă a celor mai prost reprezentate judeţe din ţară la nivel de sport de echipă, alături de Suceava se mai regăsesc judeţele Buzău, Olt, Tulcea şi Mehedinţi. Potrivit unui sondaj de opinie realizat pe site-ul GazetaSV.ro, microbiştii suceveni îi consideră vinovaţi principali de această situaţie pe aleşii locali. Din totalul de 389 de persoane care au participat la sondaj, aproape două treimi sunt de părere că autorităţile locale poartă cea mai mare vină pentru situaţia dezastruoasă din sportul sucevean. Nici conducătorii cluburilor nu sunt priviţi prea bine de către suporteri, 26% dintre respondenţi acordând vot de blam “managerilor”. 21 % dintre participanţii la sondaj au taxat dezinteresul oamenilor de afaceri din zonă, iar 13% au reclamat lipsa unor baze sportive adecvate. Vinovaţi pentru decăderea sportului sucevean mai sunt consideraţi reprezentanţii presei (6%), antrenorii (5%), sportivii (3%) şi suporterii (2%).

La începutul sezonului competiţional 2015/2016, judeţul Suceava are două echipe de fotbal în Liga a 2-a (Rapid CFR şi Bucovina Pojorâtă) şi una în Liga a 3-a(Bucovina Rădăuţi), o echipă de rugby în Liga a 2-a (CSM Bucovina), una de volei în Liga a 2-a (CSM Suceava) şi una de fotbal feminin în Liga a 2-a (Armonia Falticeni).

Anul de graţie pentru sportul sucevean de echipa a fost 1981, atunci când echipele de rugby, volei şi hochei ale clubului CSM Suceava au reuşit promovarea în prima divizie. Şase ani mai târziu avea să ajunga în premieră în Divizia A şi echipa de fotbal.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

4 Comentarii

  1. deci cea mai mare performanta din sportul sucevean sa facut in 1981!bravo asa conducatori in oras asa ziaristi si asa mai departe

    1. Aici este vorba despre sporturile de echipa, nu despre sporturile individuale! Si, da, sa ai trei echipe in primul esalon mi se pare o performanta greu de repetat in Suceava. Un rezultat extraordinar intr-un meci poate fi o intamplare, performanta se masoara in campionate castigate, fie ele si de B…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *