România, cu șapte suceveni în lot, debutează miercuri la CE de tineret

România mizează pe șapte suceveni la turneul final al Campionatului European de handbal masculin pentru tineret, competiție ce debutează miercuri, 10 iulie, în Slovenia.

Este vorba despre portarul Dragoș Podovei, extremele Cătălin Zarițchi și Sorin Grigore, interul Codrin Radu, centrul Bogdan Niculaie și pivotul Alexandru Focșăneanu, toți șase de la CSU Suceava, și de coordonatorul Daniel Stanciuc, de la Dinamo.

Doi dintre aceștia vor fi capitanii “tricolorilor” la competiția din Slovenia: Cătălin Zarițchi (foto), ales de coechipieri, și Daniel Stanciuc, desemnat de staff-ul tehnic al naționalei.

Cei doi sunt prieteni, au crescut împreună la CSU Suceava, iar anul trecut au participat la programul “Respect Your Talent” – parte din EHF Master Plan 2020-2027.

România a fost repartizată în Grupa D a Campionatului European pentru tineret, acolo unde va întâlni pe rând Norvegia (10 iulie – ora 15.30), Ungaria (11 iulie – ora 20.00) și Cehia (13 iulie – ora 13.00).

Toate meciurile vor fi transmise pe site-ul forului european de handbal, EHF TV – https://ehftv.com/.

Avem încredere în planul tactic pentru că am avut multe meciuri bune care pot spune că ne-au ridicat mult moralul. Ca mentalitate, urmează o perioadă cu care nu ne-am mai întâlnit până acum, dar cred că prin forța grupului vom trece peste emoțiile de acolo. Atât eu, cât și colegii mei, credem în șansa noastră și cred că putem face un rezultat foarte bun”, a declarat Cătălin Zarițchi.

Trebuie să abordăm meciurile cu încredere și curaj. Știm că așteptările sunt mari, dar asta nu aș vrea să cadă pe umerii jucătorilor ca o presiune și să avem momente când ne pierdem concentrarea și să deviem de la planul de joc, pentru că adversarii vor specula aceste momente. Am încredere deplină în jucători, în staff-ul tehnic și sperăm ca împreună să ne îndeplinim un prim obiectiv la acest Campionat, acela de calificare la Campionatul Mondial’’, a adăugat selecționerul naționalei de tineret a României, Adrian Petrea.

 

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *