Reunire la CSM Bucovina

Rugbyştii suceveni au început luni antrenamentele pentru noul sezon al Diviziei Naţionale. Antrenorul Constantin Vlad are la dispoziţie, în mare parte, aceiaşi jucători ca în toamnă, dar ia în calcul întărirea echipei cu câteva nume noi.

Chiar dacă noua ediţie a eşalonului secund va debuta abia pe 30 martie, rugbyştii suceveni au început deja pregătirile. Deocamdată, componenţii echipei CSM Bucovina au programate antrenamente în Suceava, urmand ca, în functie de buget, să efectueze şi un cantonament montan.

„Antrenamentele se desfăşoară în localitate, la terenul “Unirea” şi în sala de atletism de la CSM Suceava. La reunire, din cauza serviciului, nu a putut fi prezent tot lotul dar miercuri mă întâlnesc cu toţi. Vrem să facem cât mai multe jocuri de pregătire, iar în acest sens ne orientăm spre juniorii de la CSŞ Gura Humorului şi spre Politehnica Iaşi, echipă care ar putea evolua în primul eşalon după desfiinţarea formaţiei Pantelimon Bucureşti”, a anunţat antrenorul Constantin Vlad.

Speranţele lui Constantin Vlad pentru întărirea lotului se leagă, în primul rând, de repatrierea unor foşti componenţi ai echipei CSM Bucovina. Tehnicianul sucevean a mărturisit că a purtat primele discuţii în acest sens cu trei jucători.

“Lotul cu care abordăm noul sezon este format în proporţie de aproximativ 95% din jucătorii cu care am încheiat ediţia trecută de campionat. Mai mult, suntem în tratative pentru aducerea lui Creţuleac, care a evoluat în ultimii doi ani la Baia Mare, Cornel Opariuc, reîntors din Anglia, şi Bogdan Onofrei, un jucător în care eu am mare încredere”, a mai spus Constantin Vlad.

În sezonul 2013 Divizia Naţională de rugby va avea opt echipe. Astfel, CSM Bucovina urmează să înfrunte pe rând grupările Olimpia Bucureşti, CFR Braşov, RC Bârlad, Ştiinţa Petroşani, Stejarul Buzău, RCM Galaţi şi CS Năvodari. Meciurile din sezonul regulat se vor disputa până pe 14 septembrie, iar turneele play-off şi play-out sunt programate în perioada 21 septembrie – 26 octombrie.

Exit mobile version