Reuniţi sub comanda lui Seva

Sporting Suceava a demarat luni după amiază pregătirile pentru returul Ligii a III-a. Echipa preluată în pauza de iarnă de către tehnicianul Claudiu Sevaciuc a mizat pe un număr de 21 de jucători la primul antrenament din acest an, noutăţile din lot fiind reprezentate de Daniel Păiuş, împrumutat până în vară de la Academia “Gheorghe Hagi”, Răzvan Bâgu, cooptat de la LPS Suceava, Ionuţ Jalbă, adus de la Zimbrul Siret, Nicuşor Kuruc, venit de la CS Gura Humorului şi Mihai Sauciuc, un fotbalist care a făcut junioratul la Suceava, iar în ultimul an a evoluat în Italia.

Conform programului schiţat de conducerea tehnică, “alb-verzii” se vor pregăti în următoarele două săptămâni în localitate, urmând ca în perioada 30 ianuarie – 8 februarie să plece într-un stagiu centralizat de pregătire la Gura Humorului. După acest cantonament montan, Sporting va reveni pe Areni, urmând ca până la reluarea Ligii a III-a, programată pe 2 martie să dispute mai multe meciuri de verficare.

În acest sens, au fost perfectate deja patru jocuri amicale. Astfel, în primul test al iernii, Sporting Suceava va juca vineri pe terenul grupării botoşăneane AS Roma. O zi mai târziu, “alb-verzii” vor juca pe terenul din Iţcani în compania juniorilor de la LPS Suceava, urmând ca pe data de 28 ianuarie să se deplaseze în fieful colegei de serie, gruparea Cetatea Târgu Neamţ. După revenirea din stagiul de la hotelul Toaca Bellevue, trupa antrenată de Claudiu Sevaciuc va evolua, pe 10 februarie, împotriva vecinilor de la Rapid Suceava.

“Am găsit o echipă tânără şi dornică de afirmare. Vrem să ne schimbăm puţin atitudinea din tur şi să creştem aceşti jucători tineri cu ajutorul celor mai experimentaţi din lot, acesta fiind de alfel şi mesajul conducerii clubului. Orice lot necesită îmbunătăţiri, iar orice antrenor poate ca îşi doreşte jucători mai experimentaţi. Eu vreau însă ca aceşti tineri pe care îi avem să ajungă la un anumit nivel şi să ajute astfel echipa să rămână în prima jumătate a clasamentului”, a declarat Claudiu Sevaciuc la reunirea lotului celor de la Sporting.

Tehnicianul a precizat că obiectivul impus de conducerea clubului Sporting pentru acest sezon al Ligii a III-a rămâne salvarea de la retrogradare, dar a menţionat că ştacheta ar putea fi ridicată în funcţie de evolutia echipei în amicalele din iarnă.

La primul antrenament al anului au fost prezenţi următorii jucători: Jean Turiţă, Cristi Butnariu – Bogdan Pantea, Alin Gâscă, Cornel Căinari, Ionuţ Nechitoaia, Bogdan Prichici, Nicu Azaharioaie, Răzvan Bâgu, Alexandru Buziuc, Florin Apetri, Mihai Guriţă, Dorian Andronic, Vasile Vitu, Ionuţ Jalbă, Nicuşor Kuruc, Răzvan Breniuc, Alex Strugariu, Daniel Păiuş, Ionuţ Plăcintă şi Mihai Sauciuc. Zilele viitoare, sub comanda antrenorului Claudiu Sevaciuc vor mai ajunge Sorin Arotăriţei, învoit de la reunirea lotului şi Ştefan Longher, un jucător de doar 17 ani ce provine din propria pepinieră.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Reuniţi sub comanda lui Seva"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*