Restructurări în L2 şi L3

Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a aprobat luni sistemul competiţional pentru următoarele sezoane. În cadrul şedinţei s-a stabilit ca ligile a II-a şi a III-a să îşi reducă treptat numărul de participante.

Conform calendarului pentru anul competiţional 2013-2014, Liga a 2-a va debuta pe 7 septembrie cu două serii de câte 14 echipe, ultima etapă a turului fiind programată pe 30 noiembrie. Întrecerea va fi reluată, cu etapa a 14-a, pe 8 martie 2014 şi se va încheia pe 31 mai. Si Liga a 3-a vine cu o premieră: patru serii a câte 18 echipe. Al treilea eşalon va porni la drum pe 16 august, ultima etapă a turului urmând să se desfăşoare pe 29 noiembrie. O săptămână mai târziu este programată prima etapă a returului. Una dintre cele mai importante decizii privind fotbalul din al doilea eşalon a fost cea a renunţării la obligativitatea licenţei pentru sezonul viitor al Ligii a II-a.

În urma deciziilor luat luni la Casa Fotbalului, peste trei ani, eşalonul secund va fi format dintr-o singură serie, de 18 echipe, iar Liga a 3-a va cuprinde trei serii de câte 18 echipe.

Exit mobile version