Replica primarului Ion Lungu la articolul manifest scris de jurnalistul Sorin Avram

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a reacționat la articolul protest ”Opriți ACUM bătaia de joc la adresa Sucevei și a banilor sucevenilor!” scris de Sorin Avram și făcut public de Radio Top Suceava, Jupânu`, ”Monitorul de Suceava”, ”Obiectiv de Suceava”, stirisuceava.net, gazetasv.ro și sportsv.ro.

În esență se cere reducerea finanțării pentru clubul de fotbal de liga a III-a Foresta Suceava sau tăierea totală a acesteia, după ce din club au fost forțați să plece antrenorul principal Dorin Goian, președintele Gabriel Clim și vicepreședintele Marian Bordeianu.

Totodată, membrii fondatori ai clubului care se află într-o situație financiară precară au promis că în această săptămînă îi vor prezenta pe noii acționari, care chiar dacă nu semnaseră actele de preluare a Forestei l-au numit pe Sorin Paraschiv, fost jucător al Stelei, în funcția de președinte, iar pe Florin Croitoru, ultima dată antrenor la o echipă de liga a IV-a, în funcția de antrenor principal. Domnul Croitoru a spus că nu-și propune ”atacarea” promovării decît abia în ediția de campionat 2024/2025.

În articolul de protest se solicită invitarea noilor acționari, a noului președinte și a noului antrenor la o ședință a Primăriei Suceava și a Consiliul Local Suceava pentru a fi întrebați cum de au venit la un club falimentar și cu ce gînduri.

Consiliul Local Suceava a aprobat la începutul anului o finanțare de 3 milioane de lei pentru clubul Foresta. Majoritatea banilor nu au fost livrați pentru că Foresta nu a prezentat deconturile.

În replică, primarul Ion Lungu i-a trimis un mesaj jurnalistului Sorin Avram pentru a-l aduce la cunoștința publicului: ”Am citit atent protestul tău. Ai dreptate 100%. Cel mai elocvent lucru spus de Croitoru este că nu își propun promovarea în acest an. Să-și vadă de drum în acest caz. Azi, la Foresta nu se poate da nici un leu. Nu au justificat banii primiți. Nu are sens să-i chemăm la judecată în Consiliu Local atîta timp cît nu le-am dat nici un leu și nici nu au șanse să primească fără justificarea banilor primiți”.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *