Regulament Cupa Cartierelor

Comisia de Organizare a “Cupei Cartierelor” a definitivat astazi regulamentul dupa care se vor desfasura jocurile din cadrul editiei a doua a competitiei. Toate echipele participante la Cupa Cartierelor la Fotbal sunt obligate sa respecte acest regulament, structurat in asa fel incat sa vina in ajutorul participantilor, nelasandu-se nici o clipa la o parte spiritul fair-play-ului si al bunei dispozitii. Reamintim ca aceasta competitie are menirea de a promova sportivitatea si libertatea de miscare, si nu rivalitatile nesportive dintre cartiere!

REGULAMENT DE JOC SI DISPOZITII TEHNICE

1. Cupa Cartierelor Sucevene la Fotbal este o competitie de fotbal pe teren mic, desfasurata in aer liber, pe terenul sintetic de la Conacul Domnesc in zilele de 7,8 si 9 mai , respectiv, 14, 15 si 16 mai.
2. Jocurile se vor disputa intre 2 echipe compuse din cate 6 jucatori plus un portar. Lotul echipei va cuprinde 10 jucatori, 3 fiind rezerve. O echipa NU mai are dreptul de a mai inscrie jucatori in competitie dupa comunicarea lotului catre organizatori. Un jucator NU poate fi legitimat decat la o singura echipa pe toata durata competitie.
3. Capitanii sunt obligaţi să prezinte organizatorilor, înainte de începerea primului joc, copia buletinului de identitate (cartea de identitate) pentru toti jucatorii echipei sale. Daca CNPul nu corespunde cu cel declarat la inscriere, jucatorul este suspendat automat.
4. Varsta minima de participare la Competitie este de 15 ani impliniti la data jocului.
5. Daca o echipa nu poate prezenta la startul unei partide minim 5 jucatori, meciul se va pierde cu 3–0.
6. Numarul de inlocuiri permise pe parcursul unei partide este nelimitat, dar se vor efectua numai cu incuviintarea arbitrului. Schimbarile se vor face din dreptul liniei ce marcheaza centrul terenului, cu respectarea ordinii, jucatorul de rezerva intrand in teren numai dupa ce un jucator a iesit. Nerespectarea va duce automat la sanctionarea celui vinovat cu cartonas galben.
7. Un jucător care a fost înlocuit poate reveni pe terenul de joc pentru a înlocui un alt jucător, respectand pct.6.
8. Pe banca de rezerva au voie sa stea doar jucatorii de rezerva.
9. Orice jucător de rezervă este supus autorităţii şi deciziilor arbitrului, indiferent dacă participă la joc sau nu.
10. Durata unei partide din preliminarii si/sau din grupele tabloului principal este de 30 minute (15 minute repriza). In ultimele faze (finale) ale Cupei Cartierelor durata partidei va fi de 40 minute (20 minute repriza).
11. Alegerea terenului se executa prin tragere la sorti efectuata cu o moneda. Echipa care va alege poarta spre care va ataca pe parcursul primei reprize va permite celeilalte echipe executarea loviturii de incepere a jocului. La inceputul reprizei a doua a partidei cele doua echipe vor schimba terenul. Lovitura de incepere este un procedeu pentru inceperea / reluarea partidei in urmatoarele situatii: la inceputul jocului, dupa ce s-a marcat un gol si / sau la inceperea reprizei a doua a jocului.
12. Dupa o intrerupere temporara a jocului, provocata de o cauza neprevazuta in regulamentul jocului, partida va fi reluata printr-o “minge de arbitru”, in cazul in care mingea nu a depasit linia de margine sau linia portii inaintea intreruperii jocului. Asadar, arbitrul va lasa mingea sa cada pe sol in locul unde se afla in momentul in care jocul a fost oprit, iar partida se va relua de indata ce mingea a atins solul. Dintr-o “minge de arbitru” nu se poate marca un gol, daca totusi acest lucru se intampla, mingea revine echipei adverse printr-o repunere de la 6m.
13. Repunerea mingii in joc de la margine (aut) se va face cu piciorul din dreptul punctului unde mingea a parasit suprafata de joc. Se considera ca mingea este in joc in toate situatiile, inclusiv atunci cand revine in terenul de joc dupa ce a atins un stalp al portii/bara transversala sau revine in terenul de joc dupa ce a atins arbitrul.
14. Distanta de asezare a zidului in cazul loviturilor libere este de 3 (trei) metri.
15. In cazul meciurilor eliminatorii, dupa un rezultat de egalitate, se vor executa lovituri de departajare, cate 5 pentru fiecare echipa. Daca egalitatea persista vor executa, in ordine, jucatorii aflati pe teren cate o lovitura de departajare, pana cand o echipa va inscrie cu un gol mai mult decat cealalta.
16. La 2 cartonase galbene sau unul rosu / meci jucatorul este suspendat o partida.
17. Cartonasele galbene sau cele rosii primite in timpul desfasurarii preliminariilor vor fi valabile doar in aceasta faza a competitiei.
18. Se considera comportament nesportiv si va fi sanctionat cu cartonas galben jucatorul care pune piedica unui adversar, tranteste sau incearca sa tranteasca un adversar, joaca intentionat mingea cu mana (cu exceptia portarului aflat in propria suprafata de pedeapsa), incalca in mod repetat regulile de joc, paraseste suprafata de joc fara permisiunea arbitrului.
19. Se considera comportament nesportiv si va fi sanctionat cu cartonas rosu jucatorul care loveste intentionat adversarul fara a avea intentia de a juca mingea, sare asupra unui adversar cu intentia de a-l lovi, scuipa, jigneste, brutalizeaza adversarul sau o alta persoana, isi exprima dezacordul asupra unor decizii de arbitraj folosind un limbaj vulgar, priveaza echipa adversa de inscrierea unui gol evident folosindu-se de maini (cu exceptia portarului aflat in propria suprafata de pedeapsa).
20. Jucatorul suspendat nu are voie sa stea decat in afara terenului (dupa plasa de protectie), iar daca in 2 minute nu se conformeaza, echipa sa va pierde meciul cu 3–0.
21. In cazul eliminării a 3 (trei) jucători, jocul va trebui oprit, echipa lor va pierde meciul cu 3–0.
22. Se recomanda ca fiecare echipa sa se prezinte cu minim 10 minute inainte de ora oficiala a programarii meciului. Echipa care nu se prezinta intr-un interval de 5 minute de la ora programarii pierde partida din etapa respectiva cu scorul de 3–0. Daca nici una dintre echipe nu se prezinta la data si ora stabilita, meciul se va considera jucat si nici o echipa nu va lua vreun punct.
23. Punctajul echipelor, hotarat de Organizatori, este dupa cum urmeaza:
• la meci castigat se acorda 3 (trei) puncte;
• la meci egal se acorda 1 (un) punct;
• la meci pierdut se acorda 0 (zero) puncte.
24. Criteriile de departajare sunt in ordine:
• numarul de puncte;
• rezultatul din meciul direct;
• golaverajul dintre echipele implicate;
• numarul de goluri inscrise;
• numarul de cartonase (1 catonas rosu = 2 cartonase galbene);
• media de varsta;
• tragerea la sorti.
25. Alte reguli de joc: nu exista notiunea de offside; suprafata de pedeapsa este careul de 6m; lovitura de pedeapsa se executa de la punctul de 7m, jucatorii fiind obligati sa stea in afara careului de 6m.
26. Jucatorilor li se va permite accesul pe teren numai cu incaltaminte specifica fotbalului in sala (fara crampoane).
27. Persoanele carora medicul le-a recomandat sa nu depuna efort fizic, vor participa la competitie pe propria raspundere.
28. Dispozitii finale: In cazul unor contestatii (ex.: folosirea unor jucatori fara drept de joc la echipa respectiva) Comisia de Organizare va analiza si va comunica decizia in cel mai scurt timp posibil. In cazul in care contestatia se dovedeste a fi fondata, echipa respectiva va fi sanctionata cu pierderea jocului cu 3–0, iar daca aceasta situatie se repeta, echipa poate fi sanctionata cu excluderea din competitie. Meciurile jucate de echipa exclusa raman cu rezultatele din teren, iar cele nejucate se pierd cu 3–0. Nu se accepta contestatiile cu privire la arbitraj, deoarece acestea sunt considerate omenesti.
29. Conduita echipelor: In incinta bazei sportive fiecare membru al echipelor sau suporter trebuie sa aiba un comportament civilizat, sa nu fie in stare de ebrietate, respectand regulile impuse de catre Organizatori. Orice jucator care se comporta neadecvat unei competitii sportive (provocari la violenta, insulte) va fi exclus din incinta bazei sportive si din competitie. In cazul in care prin comportamentul necivilizat al unor persoane (jucatori sau suporteri) se vor produce pagube de orice natura, persoanele respective vor avea de suportat toate daunele produse.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *