Reghecampf l-a învins pe Piţurcă

imagine preluată de la utilizatorul flickr mustapha ennaimi

În optimile Cupei Prinţului, Al Hilal antrenată de Laurenţiu Reghecampf, s-a impus cu 3-2 în extra-time în faţa echipei Al Ittihad unde antrenor este Victor Piţurcă.

Marţi seara, Al Hilal şi Al Ittihad s-au întâlnit la Jeddah în cadrul optimilor de finală din Cupa Prinţului. Era singurul meci rămas de disputat în acea fază a competiţiei. Cele două s-au mai întâlnit în această lună în campionat, mai exact în 1 decembrie când nu s-a marcat nici un gol pe terenul celor de la Al Ittihad. A fost primul duel între cei doi antrenori români ai celor două echipe. În campionat Al Hilal, echipa antrenată de Laurenţiu Reghecampf se află pe locul 4 cu 24 de puncte, în timp ce echipa lui Victor Piţurcă este un loc mai jois cu 23 de puncte. Potrivit celor mai bune cote pariuri fotbal se preconiza o partidă echilibrată şi acum.

Oaspeţii au început mai slab partida, iar în minutul 8 sud-coreanul Tae-Hwi Kwak a făcut un fault în careu. Lovitura de la 11 metri a fost transformată fără probleme de brazilianul Marquinho. Al Hilal şi-a revenit însă rapid şi a restabilit egalitatea după doar 9 minute când Salman Al Faraj l-a lobat frumos pe portarul advers. Oaspeţii au continuat să joace bine, iar în minutul 35 au trecut la conducere. Autorul golului a fost Nasser Al Shamrani care din 2 metri a reluat cu capul centrarea trimisă în faţa porţii de românul Mihai Pintilii. Prima repriză nu s-a încheiat aşa deoarece echipa gazdă a restabilit egalitatea în minutul 42 când Abdulfattah Asiri a pătruns în careu, iar din colţul careului de şase metri a trimis la colţul lung fără vreo şansă pentru portarul advers. Prima repriză s-a încheiat cu scorul de 2-2.

După pauză meciul a continuat să fie unul spectaculos, ambele echipe având ocazii mari de gol. Al Hilal a avut chiar şi o bară prin brazilianul Thiago Neves. Pe finalul partidei ambele echipe s-au gândit mai mult la prelungiri şi au preferat să nu mai rişte. Astfel după 90 de minute scorul era egal. În prelungiri oaspeţii au părut mai proaspeţi deşi Laurenţiu Reghecampf a făcut doar o schimbare, în timp ce Victor Piţurcă le făcuse pe toate. În minutul 98, Nasser Al Shamrani a scapat singur cu portarul şi l-a lobat elegant pe acesta. După acest gol, Al Ittihad a încercat să revină, însă Laurenţiu Reghecampf a făcut rapid cele două schimbări rămase şi a înschis foarte bine jocul.

În urma acestui succes cu 3-2, Al Hilal se califică în sferturile Cupei Prinţului unde va avea teoretic un meci uşor cu o echipă din liga a doua, Hottain. Data în care va avea loc acest meci încă nu se ştie. Nici returul nu se ştie exact când va începe deoarece în 9 ianuarie 2015 are loc în Australia startul Cupei Asiei, competiţie la care participă şi Arabia Saudită. Aceasta se află în grupa B alături de China, Uzbekistan şi Coreea de Nord. În mod normal saudiţii ar trebui să se califice în sferturile de finală. În acest moment selecţionerul Arabiei Saudite este românul Cosmin Olăroiu.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Reghecampf l-a învins pe Piţurcă"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*