Reeditarea meciului Dinamo – Foresta, pe PRO X

Reeditarea celebrului meci disputat în urmă cu 20 de ani între Dinamo și Foresta va fi transmisă în direct de o televiziune națională, joi, 21 mai, cu începere de la ora 17.30. Anunțul a fost făcut de președintele Asociației Județene de Fotbal, Ciprian Anton, care a semnat ieri un contract cu Pro X, prin care postul de televiziune se obligă să transmită în direct meciul de la Suceava.

80% dintre jucătorii care formau echipa Forestei în sezonul 2000-2001 împreună cu președintele de atunci, Mircea Crainiciuc, și cu antrenorul Marin Barbu au acceptat deja invitația noastră. Facem eforturi să aducem și cât mai mulți jucători de la Dinamo, iar surprizele nu se vor opri aici. Este foarte important că am reușit să semnăm contractul cu Pro X. Acum, că expunerea pe plan național este garantată, sper să ne fie mai ușor să realizăm toate lucrurile pe care ni le-am propus”, a anunțat președintele AJF, Ciprian Anton.

Pentru pauza meciului, organizatorii pre­gătesc concursuri și alte surprize. Accesul pe stadionul Areni la acest meci va fi gratuit, în baza unor bilete cu valoare nominală zero. Acestea vor fi distribuite însă doar celor care vor veni îmbrăcați in culorile Forestei, galben și verde.

Celebrul meci dintre Dinamo și Foresta a avut loc pe data de 11 noiembrie 2000. „Câinii roșii” erau campionii en-titre, astfel că rezultatul de 4-0 după 47 de minute nu surprindea multă lume. Sucevenii, pregătiți atunci de Marin Barbu, au avut însă o revenire istorică, reușind să marcheze de cinci ori în 30 de minute, prin Robert Niță și Botan, de câte două ori și Păcurar.

Au evoluat atunci echipele:

Dinamo: Ştefan Preda – Bogdan Onuț Gică Mihali, Vali Năstase, Tinel Petre – Mugur Bolohan, Ionuț Lupescu, Iulian Ta­meș, Vlăduț Mun­­­teanu – Adrian Mi­halcea, Marius Niculae. Au mai intrat: Florin Răducioiu, Florin Cernat, Claudiu Drăgan. Rezerve: Florin Tene, Cristi Vlad și Sorin Iodi.

Foresta: Eugen Nae – Cristian Şchiopu, Ovidiu Ciobanu, Daniel Munteanu, Adrian Beldiman – Mihai Botan, Dumitru Ene, Sergiu Brujan, Dorin Semeghin – Marius Păcurar, Robert Niță. Au mai intrat: Dumitru Gavrilescu, Silviu Buzea Rezerve: Dorin Goian, Alin Nicola și Eric  Fannis.

Meciul dintre Foresta și Dinamo este organizat de Asociația Județeană de Fotbal Suceava, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Suceava.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *