Record la Urgenţe

Am citit intr-un ziar local urmatoarea stire: “Numarul de prezentari la Urgentele Spitalului Suceava a depasit orice record”. Eu as zice ca a depasit “recordul”, nu “orice record” dar sa revenim… Prin urmare, 352 de cazuri, fata de 315 recordul all-time. Cum nu era vorba de a doua zi de Paste sau prima zi din an, cand alcoolul si caltabosii merg mana-n mana cu spalaturile stomacale si nici vreo rascoala etnica inabusita de mascati, jurnalistii GazetaSV au investigat surprinzatorul flux de pacienti.

Printre cazurile care ne-au starnit interesul se numara:

– Un politist in stare de soc, dupa ce soferul pe care l-a tras pe dreapta nici macar nu a incercat sa-i dea spaga. Politistul a fost internat de urgenta si se are in vedere transferul catre un spital specializat in neuropsihiatrie, doctorii fiind sceptici in ce priveste sansele acestuia de recuperare.

– Un functionar public cu indiferenta cronica. Acesta prezenta simptome precum impasibilitate, delasare, chiar indolenta si o puternica durere in cot. La intrebarea doctorilor daca doreste sa se interneze, pacientul a raspuns: “Nu-mi pasa…”.

– Un tanar cu un caine muscat de piciorul drept. Tanarul, incoerent si complet agramat, a fost internat de urgenta.

– Doi tineri de etnie rroma care prezentau numeroase taieturi. Acestia au declarat ca au vizionat impreuna filmul Kill Bill iar apoi s-au luat la cearta.

– Un tanar din cartierul Mirauti, de aceeasi etnie ca si precedentii, care a fost calcat pe picior de cal in timp ce se uita linistit la televizor.

– Un barbat batut timp de 3 ore la cap de sotia sa. Acesta a iesit la o bere cu baietii si pe drumul spre casa a uitat sa cumpere paine.

– Un student din C4 care avea nevoie urgenta de un prezervativ.

– Un adolescent cu tremuraturi si dureri de cap, dupa ce a mers o zi intreaga cu rolele pe trotuarele pavate ale orasului.

– O femeie de 45 de ani careia a imbatranit subit cat a asteptat in statie un autobuz TPL.

In concluzie, conducerea spitalului insista pentru marirea numarului de medici insa in primul rand doreste sa angajeze un translator romana-rromani, care sa vina in ajutorul majoritatii pacientilor care se prezinta la Urgente.

Notă pentru cei care nu ştiu de glumă: Acest articol nu prezintă informații veridice, ci doar interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile.

 
Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

8 Comentarii

  1. ”Un tanar cu un caine muscat de piciorul drept” CINE E MUSCAT DE PICIORUL DREPT? CAINELE SAU TANARUL? vezi ca nu ai specificat bine ziarist de doi lei…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *