Record de şahişti la Galleria

În perioada 28-30 ianuarie 2011 Galleria Mall a organizat, în parteneriat CS Adriadna Suceava, Palatul Copiilor Suceava şi Clubul Copiilor Fălticeni un impresionant turneu de şah, desfăşurat pe mai multe secţiuni si anume copii sub 10 ani, copii între 10 si 14 ani, juniori si seniori. La turneu au participat 45 de copii şi tot atâţia juniori si seniori, un record pentru competiţiile de şah organizate în Suceava.

Dupa doua zile de concurs, la grupa de copii sub 10 ani a câştigat Mirăuţă Alexandru cu 7 puncte din 7 posibile urmaţi de Păduraru Eduard cu 6 şi Senciuc Matei cu 5 puncte, ambii pregătiţi la Palatul Copiilor Suceava. A urmat în clasament Axinte Rareş de la Clubul Copiilor şi Elevilor Fălticeni şi Andreea Andrei de la Palatul Copiilor Suceava. Mezina concursului a fost o fetiţă de 6 ani, Herghelegiu Auxensia.

La grupa de copii peste 10 ani a castigat Vatamaniuc Radu cu 6,5 puncte din 7 posibile, urmat de Nichifor Robert şi Manghiuc Florin. La juniori a câştigat Mirăuţă Marius care nu a împlinit încă vârsta de 10 ani, un mare talent al şahului sucevean, care a făcut din nou senzaţie în turneul principal, fiind la 0,5 p de câştigătorul competiţiei şi reuşind să învingă un candidat de maestru. L-a urmat în clasament Hrimiuc Mihai şi Pavel Sebastian. La seniori a câştigat sportivul din Dorohoi Ovidiu Dincă cu 6 puncte, urmat la egalitate de puncte, dar despărţiţ prin coeficienţii Bucholtz, de suceveanul Cristian Raţiu, şi Costică Fodor cu 5,5 puncte, urmaţi de Marius Nistor şi Alin Paveliuc, ambii cu 5 puncte.

Arbitrii turneului au fost ing. Marian Culapov, care de ani buni predă şah la Palatul Copiilor Suceava, antrenând în decursul timpului numeroşi şahişti cu rezultate notabile, printre care Sebastian Pavel şi ultimul campion judeţean, Cristian Raţiu, precum şi Andrei Ghilea, preşedintele CS Şah Suceava.

În acest concurs, unde numărul jucătorilor a fost copleşitor, s-a remarcat o bună armonizare a principalelor forţe a lumii şahiste din judeţul nostru, care s-au moblizat într-un mod fără precedent, ceea ce arată ataţamentul şi interesul deosebit al sucevenilor faţă de acest sport al minţii. Dorim să mulţumim Firmei Galleria Mall Suceava, domnului director Cosmin Axinte, care au asigurat condiţii excelente de concurs, oferind laureaţilor vaucere pentru cumpărături şi cupe şi fiecărui copil câte o sacoşă cu dulciuri. De asemenea Direcţia de Sport şi Tineret a judeţului Suceava a oferit cupe, tricouri, medalii şi diplome, pentru care mulţumim “, a precizat preşedinte CS Ariadna, Mihai Pânzaru.

Foto: www.OrasulSuceava.ro

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Record de şahişti la Galleria"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*