Reacţii după Suceava – Bacău

La finalul întâlnirii cu Ştiinţa Bacău, antrenorul Răzvan Bernicu a declarat că echipa suceveană “a pierdut, dar a făcut-o cu capul sus”, în faţa unui adversar mult mai experimentat.

“Mă aşteptam să scoatem un rezultat pozitiv. Ştiam că va fi un meci strâns, pentru că îi cunoştean destul de bine pe adversarii noştri de la turneele de la Vaslui şi Bacău. Din păcate, am pierdut, dar am făcut-o cu capul sus, în condiţiile în care am aliniat o echipă cu 95% tineri şi foarte tineri, fără experienţă la nivelul Ligii Naţionale. Pe final de joc, poate că ne-ar fi trebuit 1-2 jucători care să ştie să ţină de minge, fiindcă n-am mai fost lucizi la sfârşit. Diferenţa au făcut-o portarul Erhan şi Rotaru. Jocul Bacăului s-a schimbat total în momentul în care a intrat Rotaru. N-am reuşit să-i anihilăm, iar când am reuşit, el a avut tot timpul soluţii să continue faza, să strângă mai tot timpul doi oameni şi să creeze superioritate pe partea opusă”, a declarat antrenorul secund de la CSU Suceava.

handbal CSU Suceava - Stiinta Bacau-53Adrian Târzioru, autor a 12 goluri în poarta Ştiinţei, consideră că sucevenii au avut meciul în mână, dar l-au pierdut pe final din cauza lipsei de experienţă. ”Am făcut un meci bun, pe care l-am avut în mână şi pe care l-am pierdut din cauza experienţei adversarilor noştri. Ne pare rău. În unele momente, am reuşit să facem tot ce ni s-a spus de pe bancă. Consider că, în final, experienţa adversarilor noştri şi-a spus cuvântul. Sper ca noi să creştem în continuare şi să facem meciuri chiar şi mai bune. Ne-a lipsit un jucător cu experienţă care să calmeze atacurile atunci când conduceam, să tragem de timp şi să ţinem scorul în favoarea noastră”, a declarat interul echipei sucevene.

handbal CSU Suceava - Stiinta Bacau-81De partea cealaltă, spaniolul Mateo Garralda, antrenorul Ştiinţei Bacău a lăudat jocul în viteză al sucevenilor şi a pus rezultatul de sâmbătă pe seama norocului, concentrării şi a inspiraţiei portarului Erhan. ”Am avut un joc foarte dificil şi ne aşteptam la asta. Adversarii noştri au jucat foarte bine în atac, au avut o circulaţie a mingii foarte rapidă. Nici noi n-am jucat rău în atac, dar am avut câteva mingi pierdute şi câteva contraatacuri ratate. În prima repriză am jucat foarte, foarte prost, dar în cea de-a doua ne-am luptat, am fost şi puţin norocoşi şi am câştigat partida. În cea de-a doua jumătate am arătat mai multă concentrare atât în atac, cât şi în apărare, am avut şi un portar foarte bun şi de aceea am câştigat”,a  declarat Garralda.

handbal CSU Suceava - Stiinta Bacau-78La rândul său, Valeriu Erhan, eroul presei băcăuane, nu-şi explică cum Ştiinţa a jucat atât de prost în prima repriză. ”Felicit ambele echipe pentru jocul prestat. Mă bucură faptul că am început sezonul cu dreptul, contează foarte mult cele trei puncte pe care le-am obţinut. Nu pot să-mi explic de ce am jucat atât de slab în prima repriză pe ambele faze. În repriza a doua am fost mai calmi, mai lucizi, au funcţionat atât apărarea, cât şi atacul şi am văzut acel joc al nostru cu pase rapide”, a declarat portarul vicecampioanei României.

În runda a doua a Ligii Naţionale de handbal masculin, CSU Suceava va juca vineri pe terenul formaţiei CSM Bucureşti.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *