Rapidul și Pojorâta pierd câte trei puncte după retrogradarea Oțelului

Rapid Suceava - Otelul Galati Eduard Sandu 1

Oțelul Galați este prima echipă retrogradată din seria întâi a Ligii a II-a. Fosta campioană a României din urmă cu cinci sezoane a pierdut duminică seară, pe teren propriu, cu scorul de 0-3, în fața celor de la Rapid București și a luat astfel drumul eșalonului trei.

Înainte de ultima etapă a sezonului regulat, în seria întâi mai există teoretic o singură necunoscută. Cine va fi ultima etapă calificată în play-off? SC Bacău (35 puncte) sau ACS Berceni (33 puncte). Ilfovenii au însă nevoie de o minune pentru a prinde locul 6 la finalul sezonului regulat. Trebuie să câștige vineri seară în Giulești.

La finalul sezonului regulat, primele șase clasate se califică în play-off-ul pentru promovare, în vreme ce ocupantele locurilor 7-12 merg în play-out. Toate rezultatele înregistrate de Oțelul Galați vor fi anulate, astfel încât atât celor de la Rapid Suceava, cât și Bucovinei Pojorâta li se vor scade câte trei puncte din clasament. După anularea rezultatelor din meciurile directe cu Oțelul, tutoror echipelor li se vor înjumătății puncte înainte de startul play-out-lui.

“După ce se stabilesc primele 6 echipe și ultimele 6, abia apoi se scad punctele obținute cu echipele retrogradate (n.r. Oțelul) și se împart la 2. Unde există fracție, se rotunjește în plus. Dacă la sfârșitul sezonului regulat sunt echipe la egalitate de puncte, departajarea se face în funcție de acea rotunjire. Urmează meciurile directe din play-off/play-out, apoi golaverajul general. Cartonașele roșii rămân valabile, produc efecte, dar cele galbene nu se mai iau în considerare. Programul se va stabili în perioada 3-8 aprilie. Cum Liga I termină pe 14 mai play-out-ul, noi ar trebui să încheiem pe 28 mai. Se discută acum ca Liga a II-a să se încheie pe 21 mai, să fie un oarecare echilibru. Drepturile TV vor fi împărțite în perioada 9-16 aprilie. Se va face un algoritm, echipele din play-off vor fi televizate așa că vor primi o suma puțin mai mare”, a explicat președintele LPF2, Auraș Brașoveanu la SPTFM.

Din sezonul viitor, Liga a II-a va conține o singură serie cu 22 de echipe. Astfel că, la finalul play-out-ul vor scapa de retrogradare primele două clasate din fiecare serie, urmând ca echipele clasate pe locul 3 în play-out (locul 9 la general) vor disputa un meci de baraj între ele, câștigătoarea urmând să rămână în eșalonul doi.

Programul ultimei etape din sezonul regulat:

Rapid București – ACS Berceni
Farul Constanța – Gloria Buzău
Ceahlăul Piatra Neamț – CS Balotești
Academica Clinceni – SC Bacău
Dunărea Călărași – Rapid Suceava
Dacia Unirea Brăila – Bucovina Pojorâta
Oțelul Galați nu este programată în utima rundă.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Rapidul și Pojorâta pierd câte trei puncte după retrogradarea Oțelului"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*