Rapidul iernează pe locul 2

Rapid Suceava - CS Balotesti

Rapidul a intrat în vacanţa de iarnă din postura de ocupantă a locului 2 în clasamentului seriei întâi a Ligii a II-a. Sâmbătă, în ultima etapă programată în acest an la matineu, echipa suceveană a reuşit a patra victorie consecutivă în faţa propriilor suporteri, după ce s-a impus pe stadionul Areni, cu scorul de 3-0, în faţa ilfovenilor de la CS Baloteşti.

“Ceferiştii” s-au instalat în jumătatea adversă de teren încă din debutul întâlnirii, dar Apostol şi Cerlincă nu au nimerit ţinta la două faze trase la indigo, la care mingea a fost centrată de pe banda dreaptă. În minutul 12, gazdele au scăpat 4 contra 1 către poarta adversă, dar Sfrijan a preferat să şuteze în locul unui pase şi goalkeeperul Fulga a respins. De partea cealaltă, veniţi la ciupeală pe Areni, ilfovenii l-au dezamorţit pe Roheţki în minutul 20, când portarul sucevean a respins de vinclu o minge şutată de la circa 20 de metri. Rapidiştii au trecut din nou pe lângă gol în minutul 22, când Cerlincă a şutat în două rânduri din interiorul careului, prima dată s-a opus Fulga, iar a doua oară mingea a trecut puţin peste bara transversală.

Rapid Suceava - CS BalotestiGolul a picat în cele din urmă în minutul 40, când Apostol a fost faultat în careu de portarul Fulga, centralul clujean Marius Chioran a indicat penalty, iar Negru a transformat fără emoţii de la 11 metri. Două minute mai târziu, Cerlincă a centrat pe jos la marginea careului mare, Negru a lăsat mingea pentru Apostol, iar mijlocaşul în vârstă de 23 de ani a înscris cu un şut plasat de la 14 metri, bifând astfel primul său gol în Liga a II-a în tricoului Rapidului. 2-0 a fost şi scorul pauzei.

Rapid Suceava - CS BalotestiNegru l-a egalat pe Matei în clasamentul golgheterilor
La un sfert de oră de la reluarea jocului s-a făcut 3-0 pe tabela de marcaj de pe Areni. Introdus pe gazon la pauză, Golofca a centrat în gura porţii pentru Negru, iar atacantul “ceferiştilor” şi-a trecut în cont al 10-lea gol din acest sezon, egalându-l la acest capitol pe Matei. Negru putea bifa tripla la jumătatea reprizei secunde, dar Fulga a fost la post şi a respins mingea de sub transversală la un şut din careu. Sarabanda ratărilor la poarta ilfovenilor a continuat, cele mai mari oportunităţi fiind irosite de Cerlincă şi Gheorghiciuc, ambii nimerind bara. Cu patru minute înainte de final, oaspeţii au avut şansa golului de onoare, dar Hristu Chiacu a trimis din penalty pe lângă poarta lui Roheţki. Rapid CFR – CS Baloteşti s-a terminat 3-0, iar “ceferiştii” încheie anul pe locul 2 după cel mai bun sezon de toamnă din istoria clubului.

Rapid Suceava: Roheţki – D. Bălan, Velescu, Plecanciuc (’67 Sava), Semeghin (’75 Spătar) – Gheorghiuc, Sfrijan, Ferariu, Apostol (’46 Golofca), Cerlincă – M. Negru. Antrenor: Bogdan Tudoreanu.

CS Baloteşti: Fulga – Lupaşcu, Flămânzeanu, N. Ion, Dobrescu – I. Sandu, Mande, Corcoveanu (’53 Gojnea), Marinaş (’61 Niţă) – Chiacu, Buţică. Antrenor: Giovanni Pisano.

Rapid Suceava - CS Balotesti

Rezultatele etapei a XVI-a:

ACS Berceni – Unirea Slobozia 0-0
Rapid Suceava – CS Baloteşti 3-0
Academica Piteşti – CF Brăila 5-0
FC Voluntari – FCM Dorohoi 4-1
Gloria Buzău – Farul Constanţa 3-0
SC Bacău – Săgeata Năvodari 3-0

Următoarea etapă de campionat, a XVII-a din sezonul regulat a Ligi a II-a, va avea loc pe data de 28 februarie 2015. Rapid Suceava se va deplasa atunci pe terenul Unirii Slobozia.

COMENTARII:

2 Comentarii la "Rapidul iernează pe locul 2"

  1. Nu,i adevarat nu vreau sa,i iau din meritele lui Rohekti dar penaltyiul ratat a fost pe langa poarta,…

  2. Multumesc ca ati corectat

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*