Sunt pentru amânare

Rapid Suceava ar putea intra in vacanta cu doua saptamani mai devreme decat era prevazut initial, adica imediat dupa meciul de sambata cu Dunarea Galati. Data fiind inrautatirea brusca a vremii, mai multe cluburi din Liga a II-a au solicitat amanarea celor doua etape de campionat programate in luna decembrie pentru primavara anului viitor. “Ceferistii” sunt si ei de acord cu aceasta propunere, care ar putea fi luata in discutie in cursul zilei de joi de Comitetul de Urgenta al FRF.

Ar fi bine sa se amane ultimele doua etape din acest an. E greu sa joci pe timp de iarna, sa nu poti sta in ghete pe niste terenuri inghetate. In plus, poate ne mai imbunatatim si noi lotul in pauza de iarna. Nu vad de ce atata graba, pentru ca oricum nationala nu s-a calificat la Mondiale. Noi suntem cea mai oropsita echipa din punct de vedere al programului. Pe langa faptul ca sezonul a inceput tarziu, mai si jucam de fiecare data cu echipe odihnite, care stau cu o etapa inainte de a juca cu noi”, a spus antrenorul  Marin Barbu.

Auras Brasoveanu, reprezentantul cluburilor de Liga a II-a in Comitetul Executiv, a precizat ca 70% dintre echipe sunt de acord cu amanarea etapelor din decembrie si asteapta o decizie in acest sens din partea Federatiei in cursul zilei de joi. „70% dintre echipele de Liga a II-a au solicitat si sustin sa nu se mai joace etapele din decembrie. Luni am transmis situatia cu propunerile venite din partea cluburilor. Eu zic ca este normal sa nu se mai joace, având în vedere vremea. Nu poti juca pe terenuri impracticabile, risti accidentari, se anunta zapezi, este imposibil sa nu mai faci deplasarile. Mai mult, nu poti distruge stadioanele, sa refaci o suprafata de joc implica costuri foarte mari. Sunt convins ca FRF va fi de acord. Pâna joi eu cred ca se va decide, cel mai probabil se va reuni Comitetul Executiv de Urgenta”, a declarat Auras Brasoveanu, citat de liga2.ro

Si conducerea celor de la CSMS Iasi este pentru întreruperea campionatului dupa disputarea etapei de sambata. „Noi suntem pentru întreruperea campionatului acum, în special din cauza vremii. E greu sa mergi sute de kilometri prin nameti în deplasari si sa joci pe terenuri acoperite de zapada. Exista si riscul de accidentare a juctorilor, iar fotbalul are foarte mult de suferit. Din punctul nostru de vedere, suntem o echipa care trage la promovare si vrea sa joace fotbal, de aceea ne dorim terenuri bune pe care sa jucam, nu pe zapada sau pe gheata”, a declarat presedintele-executiv al gruparii iesene, Florin Prunea.

Cert este ca Rapid Suceava va mai disputa cel putin un meci in acest an, sambata, pe Areni, contra celor de la Dunarea Galati. In ultimele doua etape din 2013, cele care ar putea fi amanate pentru primavara anului viitor, “ceferistii” ar trebui sa joace la Berceni, pe 7 decembrie, si acasa, cu Gloria Buzau, pe 13 decembrie.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Sunt pentru amânare"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*