Rapidiştii au prefaţat meciul cu Pojorâta

Victoria este cuvântul de ordine în tabăra celor de la Rapid înaintea meciului cu Bucovina Pojorâta, programat mâine, cu începere de la orele 11.00, pe stadionul Areni, în cadrul etapei a II-a a ligii secunde.

Întorşi cu buza umflată de la Brăila, “ceferiştii” vor trei puncte la prima apariţie din actualul sezon în faţa propriilor suporteri. Bogdan Tudoreanu nu se aşteaptă însă la un meci uşor în compania celelaltei reprezentante a judeţului Suceava în Liga a II-a şi le cere elevilor săi concentrare maximă.

“Nu ne-am dorit să avem acest start de campionat, cu o înfrângere la Brăila. Sper ca sâmbătă să reparăm ce a fost rău în prima etapă, iar aici mă refer în primul rând la greşelile personale. Trebuie să ne concentrăm mai mult şi la finalizare, şi pe faza de construcţie, şi pe faza de apărare. Trebuie să fim concentraţi 100% la joc, din primul până în ultimul minut. Jucăm acasă şi sperăm într-o victorie, alt rezultat nu luăm în calcul. I-am avertizat însă pe băieţi că nu ne aşteaptă un meci uşor, pentru că presiunea este pe noi. Cei de la Pojorâta vin relaxaţi pe Areni. Ei nu au nimic de pierdut. Au cucerit etapa trecută primul lor punct în Liga a II-a şi sunt sigur că vor juca cu ambiţie. Dacă nu vom fi organizaţi şi nu vom trata jocul în serios, vom avea probleme”, a declarat antrenorul celor de la Rapid.

Dorin Semeghin se aşteaptă la o replică dârză din partea Pojorâtei, o echipă care, în opinia sa, îşi va da viaţa pe teren la meciul de mâine.

“Va fi un meci foarte greu, poate mai greu decât cel cu Brăila, pentru că Pojorâta nu are nimic de pierdut. E o echipă nou-promovată şi o să vină să-şi dea viaţa pe Areni. Trebuie să fim concentraţi. Este clar că avem o echipă mai experimentată, dar trebuie să arătăm asta pe teren”, a spus veteranul Rapidului, la conferinţa de presă premergătoare meciului. Semeghin se gândeşte şi la spectatorii din tribune. Nu vrea să-i dezamăgească: “E un derbyul local, vor veni mulţi oameni în tribune şi nu vrem să-i dezamăgim. E primul meci acasă şi trebuie să câştigăm primele trei puncte“, a precizat “Seme”.

La rândul său, mijlocaşul Cătălin Golofca, anunţat titular în banda dreaptă a rapidiştilor în meciul de mâine, este convins că Rapidul se va impune în faţa Pojorâtei.

“Cei de la Pojorâta vor veni cu ambiţie, dar noi suntem Suceava. Noi avem câţiva ani de Liga a II-a, în timp ce ei vin din Liga a III-a. Sunt sigur că vom câştigăm. Sperăm să vină cât mai multă lume la meci, să ne susţină”, a declarat Golofca.

Şase puncte şi o calificare – targetul pentru următoarele trei meciuri

Bogdan Tudoreanu le-a fixat elevilor săi şi un target pentru următoarele trei meciuri, cu Pojorâta, Ceahlăul şi Gloria Buzău, toate programate pe stadionul Areni, într-un interval de doar o săptămână.

”Avem trei jocuri, sâmbătă, miercuri şi sâmbătă viitoare, pe care este obligatoriu să le câştigăm. Dacă reuşim o victorie cu Pojorâta, lucrurile vor intra pe un făgaş normal şi vom putea aborda altfel şi următoarele două jocuri, cu Ceahlăul şi Gloria Buzău”, consideră Ted.

Şeful băncii tehnice de pe Areni anunţă schimbări în formula de start.

“Am fost crispaţi în prima etapă. Nu înţeleg de ce. Avem o echipă experimentată şi nu trebuia să intrăm cu trac. Vreau să văd o atitudine schimbată acasă, unde trebuie să demonstrăm că valoarea noastră nu este cea arătată la Brăila. Sigur o să apară schimbări în echipă la meciul cu Pojorâta. Avem un lot valoros. Mi-e frică doar de jocul acestor copii sub 19 ani. Au valoare, am încredere în ei, dar trecerea de la juniori la Liga a II-a nu este uşoară. Iar când cei experimentaţi din echipă nu joacă, este greu şi pentru ei”, a mai spus Tudoreanu.

Rapidul nu va putea conta la meciul de mâine pe serviciile a doi jucători. Ciprian Sumanariu este suspendat după ce duminică a încasat un cartonaş roşu în Liga a IV-a, la meciul echipei a doua, în vreme ce Claudiu Velescu nu este complet refăcut după accidentare.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *