Rapid, serie de 14 echipe

Comitetul Executiv al Federatiei Romane de Fotbal s-a reunit azi pentru a clarifica situatia echipelor inscrise in viitorul sezon al Ligii a 2-a, la startul caruia se vor alinia doar 28 de formatii. Cu aceasta ocazie, federalii au schitat si componenta celor doua serii ale esalonului secund, Rapid urmand sa evolueze in seria de est, alaturi de alte 13 grupari: Delta Tulcea, FC Botosani, Sageata Navodari, Cf Braila, Chindia Targoviste, Fcm Bacau, Farul Constanta, Callatis Mangalia, Dunarea Galati, Dinamo II Bucuresti, Cs Otopeni, fosta prim-divizionara Sportul Studentesc si nou-promovata Unirea Slobozia.

Alte doua formatii cu drept de participare in prima serie, Astra II Giurgiu si Cs Buftea nu a depus cereri de inscriere in campionat, iar Fcm Bacau si Callatis Mangalia sunt in pragul desfiintarii, motiv pentru care reprezentatul echipelor din Liga 2-a in Comitetul Executiv, botosaneanul Cornel Sfaiter a recunoscut ca numarul echipelor care se vor alinia la startul viitorului sezon s-ar putea reduce si mai mult.

In momentul de fata, situatia este dramatica la nivelul esaloanelor 2 si 3. Chiar daca acum avem pe hârtie doua serii de câte 14 echipe, avem destule echipe cu probleme care sunt în pericol de a abandona competitia. Fcm Bacau s-a înscris, dar nu mai are jucatori, iar Callatis Mangalia se gândeste la retragere. Daca vom ramane cu 26 de echipe, probabil ca vom muta Corona Brasov sau Cs Mioveni în seria I pentru a avea doua serii de 13“, a declarat Cornel Sfaiter pentru liga2.ro

Cert este ca noul sezon al Ligii a 2-a va debuta pe data de 1 septembrie, programul jocurilor urmand sa fie stabilit pe data de 9 august. In conditiile in care Rapid Suceava va evolua intr-o serie cu doar 14 echipe, la finalul campionatului vor mai retrograda doar trei formatii. In privinta Ligii a 3-a, la startul viitorului sezon s-ar inscris doar 78 de formatii, ce vor fi impartite probabil in 6 serii a cate 13 echipe.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Rapid, serie de 14 echipe"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*