Rapid joacă la Călărași cu gândul la play-out

Costel Ilie

Rapidul va menaja trei jucători de bază la meciul pe care îl joacă sâmbătă, la Călărași, în ultima etapă din sezonul regulat al Ligii a II-a. Motivul e unul pragmatic. Semeghin, Bălan și Sfrijan sunt pasibili de suspendare, iar antrenorul Costel Ilie vrea să fie sigur că poate miza pe cei trei în primul joc din play-out-ul pentru evitarea retrogradării.

“În deplasarea de la Călărași vrem să menajez jucătorii care pentru prima etapă din play-out. Mă refer la jucătorii care au acumulat 3, 6 sau 8 galbene. E vorba de Bălan, Semeghin și Sfrijan. Din calculele noastre, în prima etapă din play-out vom întâlni acasă pe CS Balotești. Va fi un meci crucial, iar decât să picăm în penibil, să ne trezim cu jucători suspendați sâmbăta viitoare, am preferat să menajez acești jucători la Călărași”, a explicat antrenorul Costel Ilie.

Se bazează pe atitudinea jucătorilor

Deși se pregătește să alinieze o formulă inedită contra Dunării, mai ales în defensivă, șeful băncii tehnice de pe Areni mizează pe atitudinea celor care vor intra pe gazon în încercarea “ceferiștilor” de a obține măcar un punct la Călărași, punct ce s-ar reporta în play-out.

“Vom încerca să ne jucăm șansa la Călărași, să dăm o replică cât mai bună gazdelor. Chiar dacă vom fi slăbiți din punct de vedere valoric, cât și ca experiență, asta nu înseamnă că ne vom da la o parte. Mă bazez pe atitudinea jucătorilor care vor intra pe teren. Vreau să le dau o șansă și celor care au jucat mai puțin sau chiar deloc, să-mi arate că într-adevăr mă pot baza în continuare pe serviciile lor. Sperăm să venim măcar cu un punct. Un punct cucerit la Călărași ar însemna să-l luăm cu noi în play-out”, a precizat antrenorul echipei sucevene.

Și-au primit o parte din restanțele salariale

Rapidiștii și-au primit recent o parte din restanțele salariale, iar din punct de vedere psihic se pare că au trecut peste umilința din runda precendentă de campionat, când au pierdut pe Areni cu scorul de 1-5. “A fost o săptămână grea, o săptămână în care a trebuit să am mai multe discuții individuale cu jucătorii, să le ridic puțin moralul. Ne-am spălat rufele în familie, iar după discuțiile pe care le-am avut în vestiar, cred că meciul cu Academica a fost un accident. Lucrurile au început să intre pe un făgaș normal și din punct de vedere financiar. Jucătorii și-au primit o parte din drepturile salariale și au promisiunea că săptămâna viitoare își vom mai primi o parte din restanțe. Au toate motivele să se gândească numai la fotbal”, a mai spus Costel Ilie.

Formația suceveană va intra în play-out cu fiorul retrogradării în spate, din postura de ocupantă a locului 9, loc ce duce la barajul pentru menținerea în liga secundă. “În play-out va conta orice punct, iar fiecare meci va trebui să-l abordăm la victorie. În condițiile care se dorește încheierea mai repede a campionatului, vom avea un program foarte greu, cu zece meciuri în 40 de zile”, crede Costel Ilie.

Dudea face joncțiunea cu lotul sucevean la Călărași

Alin Dudea

Alin Dudea

În meciul de la Călărași, tehnicianul “ceferiștilor” îl va avea la dispoziție inclusiv pe internaționalul de juniori Alin Dudea, reîntors din Austria, iar pe finalul play-out-ului speră să poate miza și pe atacantul Armand Șvichi.

“Dudea a ajuns miercuri în țară și va face joncțiunea cu noi direct la Călărași. Am considerat că nu are rost să-l pun pe drumuri până la Suceava după o deplasare obositoare în Austria. În privința lui Șvichi, veștile sunt îmbucurătoare pentru că recuperarea lui a decurs mult mai rapid decât se preconiza. Îl așteptăm cât mai repede la antrenamente. Orice jucător care ne poate ajuta pe termen scurt este așteptat cu brațele deschise”, a conchis Costel Ilie.

Meciul Dunărea Călărași – Rapid Suceava este programat sâmbătă, de la ora 11.00, în cadrul ultimei etapei din sezonul regulat al Ligii a II-a.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Rapid joacă la Călărași cu gândul la play-out"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*