Incep meciurile oficiale

Vine, vine primăvara şi odată cu ea şi fotbalul de Liga a II-a. După o pauză competiţională de aproape trei luni, Rapid Suceava revine la sfârşitul acestei săptămâni pe scena matineului cu un obiectiv devenit rutină pe Areni: salvarea de la retrogradare.

Mâine, de mărţişor, “ceferiştii” joacă pe terenul celor de la ACS Berceni, ocupanta locului cinci în clasamentul seriei întâi, iar antrenorul Bogdan Tudoreanu speră la un prim rezultat pozitiv din partea elevilor săi:

“Sper să ne concentrăm, să facem un joc bun şi să obţinem un rezultat pozitiv. Am făcut o pregătire bună în perioada de iarnă. Ne-am antrenat mai puţin cu mingea pentru că ne-au lipsit terenurile, dar sper ca lucrul acesta să nu se vadă în jocul nostru. Întâlnim o echipă care în proporţie de 90% va participa în play-off, o echipă omogenă, care şi-a păstrat în mare parte lotul din turul campionatului, când au făcut jocuri foarte bune în special pe teren propriu. Faptul că au jucători cu experinţa ca Epaminonda Nicu, care a jucat în Champions League, spune multe despre valoarea echipei din Berceni”, a declarat Bogdan Tudoreanu.

Golgheterul “ceferiştilor” în prima parte a campionatului, cu cinci goluri marcate, Iulian Ionesi consideră că pregătirea pe care au făcut-o în iarnă îi îndreptăţeşte pe “alb-vişinii” să spere la un rezultat bun în Ilfov.

“Ne aşteaptă un joc dificil, în compania unei echipe bune a campionatului. Berceniul are jucători cu experienţă, dar sperăm ca în urma pregătirii pe care am facut-o şi în urma cantonamentului de la Poiana Negri, să venim cu un rezultat bun, de ce nu, poate cu toate cele trei puncte”, a spus Iulian Ionesi, care nu se teme de concurenţa pe care i-ar putea-o face în avanposturi noul atacant al rapidiştilor, Cristinel Gafiţa: “Mă bucură venirea lui Gafiţa. Cu toţii încercăm să dăm tot ce avem mai bun la antrenamente şi cel mai bun va juca”.

Cătălin Pascal speră la cel puţin un punct la meciul de la Berceni. “Ne aşteaptă un meci foarte greu, dar sper, împreună cu colegii mei, să ne întoarcem cu cel puţin un punct”, a declarat goalkeeperul Rapidului.

În privinţa lotului de jucători pe care îl are la dispoziţie pentru sezonul de primăvară, antrenorul Bogdan Tudoreanu apreciază că acesta este echilibrat, cu un mic neajuns la mijlocul terenului. “Eu zic că avem un lot echilibrat. Au venit doi jucători cu experienţă, Gafiţa şi Ferariu, plus câţiva copii de viitor de la Sporting, care sper să se impună. Suntem mai deficitari la mijlocul terenului, unde, din cauza suspendării lui Velescu, la meciul cu Berceni, ne bazăm pe doar doi jucători, Stănescu şi Sumanariu. La nevoie putem şi improviza”, a spus Ted.

Rapid Suceava va miza în sezonul de primăvară al Ligii a II-a pe un lot de 22 de jucători: Cătălin Pascal, Vlad Hânţescu – portari, Daniel Bălan, Dorin Semeghin, Constantin Ferariu, Radu Sava, Vasile Vitu, Cristian Spătar, Ionuţ Duţică, Răzvan Bâgu, Claudiu Velescu, Vlad Stănescu, Andrei Fedorovici, Ciprian Sumanariu, Andrei Cerlincă, Cătălin Golofca, Alexandru Ioancea, Costel Arotăriţei, Ionuţ Plămadă, Iulian Ionesi, Mircea Negru şi Cristinel Gafiţa – jucători de câmp.

ACS Berceni – Rapid Suceava se joacă mâine, cu începere de la ora 11.00 şi contează pentru etapa a XVII-a din sezonul regulat al Ligii a II-a. În tur, ilfovenii s-au impus pe stadionul Areni cu scorul de 2 la 0.

Programul echipei sucevene în sezonul regulat:
Etapa a 17-a (1 martie):
ACS Berceni – Rapid Suceava
Etapa a 18-a (8 martie):
Rapid Suceava – Gloria Buzău
Etapa a 19-a (12 martie):
Unirea Tărlungeni – Rapid Suceava
Etapa a 20-a (15 martie):
Rapid Suceava – Sport Club Bacău
Etapa a 21-a (22 martie):
CF Brăila – Rapid Suceava
Etapa a 22-a (26 martie):
Rapid Suceava – FC Clinceni
Etapa a 23-a (29 martie):
CSMS Iaşi – Rapid Suceava
Etapa a 24-a (5 aprilie):
Rapid Suceava – Farul Constanţa
Etapa a 25-a (9 aprilie):
Rapid Bucureşti – Rapid Suceava
Etapa a 26-a (12 aprilie):
Rapid Suceava sta în ultima rundă.

În privinţa turneului play-out pentru evitarea retrogradării, acolo unde probabil va evolua şi Rapid Suceava, acesta va debuta pe 19 aprilie şi se va încheia pe 7 iunie.

Exit mobile version