Rapid, cifre şi statistici

Andrei Rohetki (foto) a dus greul la Rapid in prima parte a Ligii a II-a, portarul in varsta de 29 de ani fiind singurul jucator din lotul “ceferistilor” care a fost integralist in sezonul de toamna, cu 1.440 de minute jucate.

Urmatoarele pozitii in clasamentul celor mai folositi rapidisti in cele 16 etape jucate in acest a sunt ocupate de fundasul dreapta Daniel Balan, cu 1.306 de minute jucate si stoperul Claudiu Velescu, cu 1.291 de minute. Acest top virtual continua cu Dragos Sfrijan (1.174 minute), Dorin Semeghin (1.157), Andrei Cerlinca (1.156), Marius Matei (1.123), Alex Apostol (990), Adrian Gheorghiciuc (975), Mircea Negru (927) si Florin Plecanciuc (895). Pe lista celor 21 de jucatori care au imbracat tricoul Rapidului in sezonul de toamna mai figureaza Ciprian Sumanariu (816 minute), Constantin Ferariu (765), Razvan Bagu (561), Sascha Marinkovic (506), Catalin Golofca (279), Radu Sava (165), Valeriu Tiron (161), Cristian Spatar (90), Robert Bosanceanu (17) si Florin Burcea (2), ultimul parasind gruparea de pe Areni. Portarul Catalin Pascal este singurul jucator din lotul echipei sucevene care nu a evoluat nici macar un minut in sezonul de toamna al Ligii a II-a.

Cel mai folosit prim “11” de catre Rapid arata astfel: Rohetki – Balan, Velescu, Plecanciuc, Semeghin – Gheorghiciuc, Apostol, Sfrijan, Cerlinca – Negru, M. Matei.

Matei si Negru sunt golgheterii Ligii a II-a

Rapidul se poate lauda cu cel mai eficient cuplu de atacanti din Liga a II-a. Cu cate 10 reusite in cele 16 etape jucate in sezonul de toamna, Marius Matei si Mircea Negru ocupa primul loc in topul golgheterilor, la egalitate cu Marius Ene de la FC Voluntari. La zestrea de 34 goluri marcate de formatia suceveana in prima parte a campionatului si-au mai adus contributia Marinkovic (2), Sfrijan (2), Semeghin (2), Golofca (2), Cerlinca (1), Balan (1), Apostol (1) si Sumanariu (1). Rapidul a beneficiat si de doua autogoluri, marcate de bacauanul Lozneanu si braileanul Olenic.

Statistica (1)In privinta fortei ofensive, cu o medie de 2,1 goluri marcate pe meci, Rapidul ocupa locul 2 in seriei, dupa liderul ierarhiei FC Voluntari. De altfel, trupa lui Bogdan Tudoreanu a marcat in 19 dintre cele 20 de meciuri disputate in actualul sezon, fie ca este vorba de campionat sau de Cupa Romaniei. O singura aparare i-a rezistat, cea a Dorohoiului. Rapidul a beneficiat de patru penaltyuri, toate fiind transformate. Exceptand autogolurile adversarilor, dintre cele 32 de goluri inscrise de “ceferisti”, 14 au venit in prima repriza si 18 in repriza a doua. Cele mai multe goluri, cate 7 la numar, au fost marcate in intervalul de minute 30-45, 60-75 si 75-90, semn ca rapidistii au stat excelent la capitolul pregatire fizica.

Rapidul are cea mai buna aparare din serie

Statistica (2)In ceea ce priveste defensiva, Rapid Suceava a primit gol in 10 dintre cele 16 meciuri in prima parte a Ligii a II-a, cand poarta aparata de Andrei Rohetki a ramas intacta in partidele cu FCM Dorohoi (scor 3-0), CF Braila (2-0), Gloria Buzau (2-0), FCM Dorohoi (0-0), Sageata Navodari (6-0) si CS Balotesti (3-0). De altfel, “ceferistii” au cea mai buna aparare din seria intai, la egalitate cu Academica Arges Pitesti. Dintre cele 14 goluri primite de Rapid in sezonul de toamna, doar 5 au venit in prima repriza, restul de 9 fiind primite in repriza secunda. Cele mai multe, 5 la numar, au fost primite intre minutele 75 si 90.

Areniul, pe primul loc in topul mediei de spectatori

Dintre echipele din seria întâi a Ligii a II-a, Rapid Suceava ocupa primul loc în topul spectatorilor. În cele opt meciuri de campionat sustinute în sezonul de toamna pe stadionul Areni, “ceferistii” au avut o medie de 1.400 de spectatori pe meci.

Trupa antrenata de Bogdan Tudoreanu este urmata în topul spectatorilor de Unirea Slobozia, cu 638 de spectatori din Seria I, FCM Dorohoi, cu 619 spectatori si FC Voluntari, cu 600 de spectatori. Din cele doua serii ale Ligii a II-a, doar Resita depaseste Suceava în aceasta ierarhie. În meciurile disputate în Valea Domanului in sezonul de toamna, Metalul Resita a avut o medie de 1.600 de spectatori.

Infografic: lpf2.ro

 

COMENTARII:

4 Comentarii la "Rapid, cifre şi statistici"

  1. Cerlinca dorit la dinamo GSP

  2. Spatar pentru 90 de minute jucate in 16 etape cati bani a luat din banii publici ? De ce nu i-a Ted pe baniii astia 2 juniori de la LPS in locul lui Spatar care por creste pe langa Semeghin si Balan ? Am o intrebare pentru Ted :ce performanta mai poate avea Spatar la 33 de ani si cate milioane va da primaria pentru el in retur cand poate va mai juca 30 de minute ? Bani de centura ocolitoare nu aveti dar de dat aiurea pe jucatori gen Spatar aveti ? Cine il tine in brate pe Spatar la Rapid ? D-le Primar pentru 90 de minute jucate in 16 etape cati bani a luat Spatar ?

    • La genul tau de gandire se duce drecu tot sportul. Da Pascal cati bani trebuia sa primeasca dupa mintea ta ? cred ca te intereseaza centura sa iti rotunjesti veniturile prin vanzarea a 90 de minute de rozeta 😉

  3. Marius ai fost epic :))

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*