Anchetaţi pentru blaturi

Articolul publicat miercuri seară de ProSport în care au fost prezentate în amănunt evenimentele de la ACS Berceni – Rapid CFR Suceava, meci terminat 3-2 după ce oaspeţii au avut 2-0 până în minutul 72, a provocat reacţii în Moldova. În cursul dimineţii de joi, două dintre persoanele contactate ieri de ProSport au apelat telefonic autorul articolului pentru a-şi spune punctul de vedere.

Dumitru Moldovan, preşedintele clubului din Suceava, şi Dorin Semeghin, căpitanul echipei, au sunat de cinci ori până la ora 13:00 pe telefonul reporterului. Mărturisirile celor doi arată faptul că Rapid CFR Suceava este prima echipă anchetată pentru blaturi într-un fotbal românesc în care, până acum, activitatea Departamentului de Integritate al FRF a reuşit să evite cazurile evidente semnalate de presă.

Dorin Semeghin a răspuns la telefon miercuri seară doar pentru a închide în momentul în care a auzit cu cine vorbeşte. În această dimineaţă, fostul jucător al Oţelului şi al lui Dinamo a oferit, într-o discuţie de 12 minute, trei motive diferite pentru care a procedat astfel:

1) „Eu veneam de la Bacău în momentul în care m-ai sunat. Intram undeva şi nu am putut vorbi la telefon, ăsta este adevărul

2) „Tu m-ai sunat, dar nu aveam semnal bun acolo, nu am auzit. Nu aveam niciun motiv pentru care să nu răspund la telefon

3) „Nu ţi-am răspuns pentru că nu răspund la numerele pe care nu le am în agendă. Am scos telefonul din buzunar şi am apăsat din greşeală pe <touch> (n.r. – touch screen, adică ecran tactil)

Căpitanul lui Rapid CFR Suceava a continuat prin a oferi o serie de motive pentru care, spune el, meciul de la ACS Berceni din etapa a 7-a nu a fost blat. Vă reamintim, în minutul 72, când scorul era 2-0 pentru moldoveni, Berceniul avea cotă 20.00 la victorie.

A fost o greşeală din partea noastră, am crezut că am câştigat, ne-am relaxat. Stai să-ţi spun cum a fost, cum am luat golurile:

ACS Berceni – Rapid CFR Suceava 1-2, minutul 72

A fost o fază pe la mijlocul terenului, ne-am încurcat pe acolo şi a ieşit corner pentru ei. A bătut Epaminonda Nicu şi a dat gol Marin, atacantul. Deci a dat o căpăţână, îţi dau cuvântul meu de onoare, n-o scotea niciun portar. Ăla înalt de la Berceni a dat gol

ACS Berceni – Rapid CFR Suceava 2-2, minutul 82

Au bătut ei un aut repede de la mijlocul terenului, a dat fundaşul stânga al lor o centrare super-perfectă. Pădureţu a dat cu capul din plonjon, de la 11 metri

ACS Berceni – Rapid CFR Suceava 3-2, minutul 87

Golul trei a fost de la o pasă lungă, a fost o învălmăşeală în careu. A ajuns mingea la atacantul lor, la Marin. Îţi dau cuvântul meu de onoare, ştii cu ce a dat? A dat cu tibia, că dacă dădea bine la poartă nu dădea gol!

Semeghin: „Am fost audiaţi la stadion pentru meciul cu Târlungeni”

Discuţia cu Dorin Semeghin a continuat preţ de mai multe minute, timp în care fotbalistul a oferit amănunte în premieră despre activitatea Departamentului de la Integritate din cadrul Federaţiei Române de Fotbal, departament condus în ultimele două luni de Costin Negraru, fost jurnalist ProSport. Semeghin a dezvăluit că întreaga echipă din Suceava a fost interogată cu privire la partida câştigată în faţa celor de la Târlungeni, scor 4-2, în ultima etapă a sezonului trecut.

Reporter: Dumitru Moldovan, preşedintele vostru, mi-a spus că acum ceva timp v-a vizitat ofiţerul de integritate al Federaţiei şi a vorbit cu voi. Ce s-a întâmplat acolo?

Semeghin: Ofiţerul de integritate, da! Ne-a intrebat pe toţi despre un meci, ce ştim despre acel meci. A venit şi ne-a interogat pe toţi, toată echipa, la stadion, dar i-am spus că nu ştiu nimic. Ne-a întrebat ce s-a întâmplat la meciul cu Târlungeni, dacă am simţit ceva. Păi cum să simt ceva dacă i-am bătut cu 4-2 şi am dat trei centrări de gol?

Meciul despre care vorbeşte Dorin Semeghin a avut loc în ultima etapă a sezonului trecut şi s-a terminat cu victoria lui Rapid CFR Suceava cu 4-2. Negru a marcat patru goluri pentru moldoveni.

Contactat de ProSport, ofiţerul de integritate al FRF a comentat sumar spusele celor de la Rapid CFR Suceava. „Confirm faptul că am avut o serie de întâlniri cu jucătorii de la Suceava, însă nu pot oferi mai multe amănunte„, a spus Costin Negraru pentru ProSport.

Presedintele clubului: „Nu ma intereseaza daca sunt jocuri blatuite în liga a doua

Întrebarea pentru Semeghin a venit dupa ce, cu doar câteva minute înaintea discutiei cu Semeghin, presedintele lui Rapid CFR marturisise reporterului ProSport faptul ca ofiterul de integritate al FRF, Costin Negraru, a fost la Suceava si a purtat discutii cu fotbalistii. „A fost vreo implicare din partea organelor statului pâna acum în anchetarea unor posibile meciuri trucate ale echipei dumneavoastra?„, a fost întrebarea ProSport. Raspunsul presedintelui Dumitru Moldovan a fost urmatorul: „Nu am auzit de asa ceva, nici nu m-am gândit la o asemenea posibilitate. Au fost controale din partea Federatiei, au fost audiati jucatorii, dar pentru sezonul trecut. În ultimele luni nu ne-a mai contactat nimeni de la Departamentul de Integritate„.

De ce suntem în atentia celor de la „integritate”? Nu stiu, nu ma pricep, dar probabil de la cotele astea care scad si cresc. Dar suntem noi vinovati ca altii joaca la pariuri si joaca pe noi?” – Dumitru Moldovan, presedinte Rapid CFR Suceava

Îti dau cuvântul meu de onoare, ma jur pe fiul meu de 12 ani, ca nu stiu daca sunt blaturi în liga a doua. Am sapte ani si ceva de când nu am pus un strop de alcool în gura. Sunt familist convins!” – Dorin Semeghin, fotbalist Rapid CFR Suceava

Oficialul clubului din Suceava sustine ca fotbalistii sunt platiti la zi, afirmatie venita sa sustina ideea ca relaxarea financiara nu le-ar da motive sa faca aranjamente. Totusi, dupa cum singur marturiseste, salariile celor de la Rapid CFR sunt foarte mici. „Nu ma intereseaza daca sunt jocuri blatuite în liga a doua. Noi nici nu ne-am gândit vreodata sa aranjam. Jucatorii nostri sunt platiti la timp, nu au nicio zi întârziere. Cel mai mare salariu este de 2000 de lei. Primele sunt ceva mai mari, 500 de lei punctul„, a spus Dumitru Moldovan.

Sursa: Prosport

COMENTARII:

1 Comentariu la "Anchetaţi pentru blaturi"

  1. Par la…ceas.Rezolva Comisaru`…Dar vine ..DNA!!!Si n-o mai rezolva nici Lungu.

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*