FOTO| Rapid a început pregătirile cu 18 jucători

Rapid Suceava s-a reunit ieri, pe stadionul Areni, în vederea începerii pregătirilor pentru partea secundă a campionatului Ligii a II-a. La primul apel dat de noul antrenor Costel Ilie au răspuns prezent un număr de 18 jucători, singura noutate fiind Tudor Galan, un atacant în vârstă de 22 de ani venit liber de contract de la Unirea Târlungeni.

În schimb, de la primul antrenament al anului, desfăşurat pe un ger năprasnic au lipsit Vasile Dănilă, învoit pentru a participa la un eveniment în familie, Armand Şvichi, aflat la recuperare după operaţia suferită la ligamente şi mijlocaşul Alexandru Vrabie, care şi-a încetat raporturile contractuale cu Rapid şi va pleca zilele viitoare în Italia.

Costel Ilie nu-şi face griji în plecărilor masive din această iarnă, când nu mai puţin de zece jucători au fost daţi afară sau au plecat benevol de pe Areni. Tehnicianul “ceferiştilor” a anunţat că vor mai sosi în această săptămână doi-trei jucători noi, chiar şi sub formă de împrumut.

Costel Ilie

“Vrabie şi-a manifestat dorinţa de a pleca în străinătate, unde crede că va avea un viitor mai bun. Nu putem decât să-i mulţumim pentru tot ce a făcut pentru Suceava şi să-i urăm noroc. Zilele viitoare, vor mai veni doi-trei băieţi cu care suntem în discuţii. Încercăm să luăm jucători chiar cu titlul de împrumut”, a spus Ilie.

Înainte de prima mişcare a anului, Costel Ilie a avut o discuţie de aproape jumătate de oră cu noii săi elevi.

“Am avut o discuţie bărbătească cu jucătorii în vestiar. Le-am ascultat părerea, mi-am spus şi eu părerea vis-à-vis de ce s-a întâmplat aici. E clar că s-au acumulat şi dezămăgiri, şi frustări, dar acesta este un moment zero. Jucătorii trebuie să înţeleagă că încercăm să facem o schimbare generală şi văd că au reacţionat foarte bine, au dat dovadă de caracter. Sperăm să facem treabă bună împreună”, a adăugat Ilie.

Costel Ilie vrea să ducă echipa suceveană în play-off, dar este conştient că pe “ceferiştii” îi aşteaptă o luptă dificilă în încercarea de a recupera în şapte meciuri handicapul de patru puncte faţă de locul 6.

“Am început antrenamentele cu gândul de a ne atinge obiectivele, cu gândul de a oferi o replică bună în etapele care au mai rămas din sezon regulat. Îmi doresc ca toţi jucătorii să fie apţi şi conştienţi că ne aşteaptă o luptă dificilă pentru a ajunge în play-off”, a completat Ilie.

Noul şef al băncii tehnice de pe Areni a renunţat la ideea de a efectua cantonamentul de iarnă la Suceava: “Îmi propusesem să facem un cantonament pe plan local, dar am întâmpinat multe probleme birocratice. Cei de la CSM ne-au înţeles, s-au oferit să ne ajute, dar am înţeles că luna aceasta nu se poate da în folosinţă căminul şi cantina de acolo. Vom încerca să facem un stagiu în altă localitate. Aştept un răspuns în acest sens până la sfârşitul acestei săptămâni”.

Galan

La reunirea de ieri a Rapidului au fost prezenţi următorii jucători: Vlad Hânţăscu, Toma Niga – portari, Dorin Semeghin, Daniel Bălan, Claudiu Velescu, Cătălin Tăutianu, Ionuţ Mihai – fundaşi, Ciprian Sumanariu, Marius Onciu, Dragoş Sfrijan, Alex Apostol, Adrian Ghiorghiciuc, Adrian Vornicu, Constantin Aeroaiei, Lucian Jitariuc – mijlocaşi, Mircea Negru, Eduard Sandu şi Tudor Galan (foto) – atacanţi.

La primul antrenament al “ceferiştilor” în 2016 au fost prezenţi şi câţiva membrii ai galeriei sucevene, care, în ciuda frigului de afară, au aprins fumigene şi şi-au încurajat favoriţii din tribunele Areniului.

Vezi aici o galerie FOTO!

Rapid Suceava va relua campionatul pe 27 februarie, cu un meci pe teren propriu, contra celor de la ACS Berceni.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

7 Comentarii

  1. Vorbiti cu Botosani si luati imprumut jucatorul Rashid Browne ( olandez de 22 ani) si cu cei de la Timisoara si luati pe Harald Fridrich (international roman )

  2. Ah,si vorbiti si cu Iasi poate va da pe Alexandru Boiciuc printr-o minune.Bun atacant;) merita incercat un imprumut;) e in zona,botosaniul,iasiul. Cu timisoara vorbiti de Fridrich doar daca vreti sa nu aveti probleme cu U19 sezonul asta

  3. Doamne fereste,ba astia nu au bani sa treaca strada si voi visati la jucatori de la botosani iasi plm….dati voi bani de acasa si atunci vb nacajitilor-)))))

  4. pentru Xax …. Probabil nu stii ca , chiar daca imprumuti un jucator pe gratis salariul tot trebuie sa-l platesti !!! 😛

  5. canceok.. depinde de clauza contractuala.:)se poate sa ii plateasca iasul spre exemplu salariul si sa il dea imprumut doar ca sa joace;) sau sa ii plateasca suceava doar o parte din salar;)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *