Raliul Bucovinei revine în circuitul național după o pauză de 30 de ani. Prima proba se ține în Suceava

Caravana Campionatului National de Raliuri revine la sfarsitul acestei saptamani in judetul Suceava dupa o pauza de mai bine de 30 de ani.

Raliul Bucovinei, ultima etapa din calendarul competitional 2021, a fost prefatat de o conferinta de presa, organizata luni, pe esplanada Cetatii de Scaun a Sucevei, in prezenta organizatorilor, a sponsorilor si a reprezentatilor autoritatilor locale.

Aflat la a zecea editie, Raliul Bucovinei va aduna la start un numar record de aproximativ 70 de echipaje, care se vor intrece timp de doua zile, pe parcursul a trei probe speciale. Prima va avea loc vineri, pe strada Parcului din municipiul Suceava, intre noul sens giratoriu din zona uzinei electrice si Cetatea de Scaun a Sucevei.

Caravana se va muta apoi in zona de munte, unde sambata sunt programate celelalte doua probe speciale, pe traseele Sadova – Paltinu, respectiv iesirea din Ciumarna – intrarea in Sucevita.

Probele de concurs vor fi precedate de antrenamentele oficiale, programate joi, pe strada Gheorghiteni din Vatra Dornei.

Pe perioada evenimentului, pe rutele de concurs va fi restrictionata total circulatia, atat pentru autovehicole, cat si pentru pietoni.

De asemenea, ca urmare a noilor restrictii impuse de autoritati pe fondul luptei impotriva pandemiei de COVID, organizatorii au anuntat ca nu vor amenaja zone speciale pentru spectatori pe traseul Raliului.

Ideea organizarii unui astfel de Raliu in judetul Suceava mi-a venit in urma cu trei ani. Fiind cu familia in zona, am descoperit trasee noi, care arata foarte bine si ca suprafata de concurs. Acum, noi, cei de la XS Motorsport, venim în Bucovina cu toate cunostintele în materie de organizare de raliuri la cel mai înalt nivel si suntem convinsi ca ne vom bucura de un eveniment reusit, mai ales ca avem parte de sustinerea autoritatilor, carora le multumim si le apreciem implicarea”, a declarat Dan Codreanu, managerul Raliului Bucovinei.

Este foarte greu de organizat evenimente sportive in aceasta perioada. E bine totusi ca acest Raliu poate avea loc, din pacate, fara spectatori. Consiliul Judetean Suceava incurajeaza astfel de evenimente, pentru ca ele contribuie la promovarea Bucovinei. Sper sa aiba continuitate, iar anul viitor sa avem parte si de public. Pe aceasta cale, fac in aceste zile un apel la un raliu al vaccinarii”, a transmis vicepresedintele Consiliului Judetean Suceava, Neculai Barba.

Prezent la conferinta de presa de luni, primarul Municipiului Campulung Moldovenesc, Mihaita Negura, a venit cu propunerea ca una dintre etapele de anul viitor sa aiba loc pe Transrarau, pe coborarea de pe drumul Izvorul Alb.

De asemenea, viceprimarul Municipiului Vatra Dornei, Marius Rapan isi doreste pe viitor organizarea unui Raliu in bazinul Dornelor.

Raliul Bucovinei este a X-a etapa din Campionatul National de Raliuri Betano 2021 si este organizat de XS Motorsport în colaborare cu Consiliul Judetean Suceava, primariile municipiilor Suceava, Câmpulung Moldovenesc si Vatra Dornei, sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv. Toyota este masina oficiala a competitiei.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *