Rădăuțiul devine capitala skandenbergului românesc

Municipiul Radauti va gazdui la sfarsitul acestei saptamani cea de-a XV-a editie a Campionatelor Nationale de skandenberg.

Evenimentul este organizat de Asociatia Româna de Skandenberg ”Brat de Fier” si Federatia Româna de Skandenberg – Armwrestling, in parteneriat cu Primaria Municipiului Radauti si Clubul Sportiv ”Bucovina Skandenberg”, reprezentat de multiplul campion Andrei Chipreanov.

Campionatele încep sâmbata, la ora 10.00, la bratul stâng, si continua duminica, de la aceeasi ora, cu intrecerea la bratul drept, pe scena amenajata în parcarea centrala a municipiului Radauti.

Invitatul special al Campionatelor Nationale este John Brzenk, cel mai mare armwrestler din istorie si multiplu campion mondial, care a sosit pentru prima data in Romania din Statele Unite ale Americii.

Atmosfera în timpul concursului va fi întretinuta de Radu Valahu.

La Campionatul National de Skandenberg de la Radauti s-au inscris peste 350 de sportivi de la 23 de cluburi sportive din tara si din diaspora.

Valoarea financiara a premiilor totalizeaza 15.000 de euro. Cluburile sportive câstigatoare vor primi urmatoarele premii: locul 1 va primi 2.000 de lei, locul 2 va fi premiat cu 1.500 de lei, iar locul 3 va primi 1.000 de lei.

Sportivii participanti, la cele 40 de categorii (x2, bratul drept si bratul stâng), vor fi premiati dupa cum urmeaza: locul 1 va primi 300 de lei (x2 pentru bratul drept si bratul stâng), locul 2 va primi 200 de lei (x2 pentru bratul drept si bratul stâng), iar locul 3 va primi 100 de lei (de asemenea, pentru fiecare brat, stâng si drept).

Premiile la categoria Open sunt urmatoarele: locul 1 va fi premiat cu 5.000 de lei (pentru fiecare brat în parte), locul 2 va primi 2.500 de lei (pentru fiecare brat în parte), iar locul 3 va primi 1.500 lei (atât la bratul stâng, cât si la bratul drept).

Cel mai bun arbitru debutant al competitiei va fi premiat cu suma de 1.000 de lei, acest trofeu numindu-se premiul „Victor Barbu”.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *