Rădăuțiul are o sportivă calificată la Jocurile Olimpice. Mădălina Amăistroaie ne va reprezenta la tir cu arcul

Performanta de exceptie reusita de radauteanca Madalina Amaistroaie, care, la doar 18 ani, s-a calificat la Jocurile Olimpice in proba de tir cu arcul.

Sportiva pregatita de Ioana Covaliu si Andrei Danila la CSS Radauti si CSM Suceava a obtinut biletele pentru competitia de la Tokyo dupa ce a castigat concursul de calificare de la Paris, unde, luni seara, a invins-o in finala pe poloneza Sylwia Zyzanska, cu scorul de 6-4.

Madalina Amaistroaie, ocupanta a locului 27 mondial, devine a doua romanca din istorie calificata la Jocurile Olimpice in proba de tir cu arcul.

A fost un moment istoric, luni seara, cand Madalina a intrat in cercul exclusivist al sportivilor calificati la Olimpiada. Ma bucura nu doar rezultatul obtinut, ci modul în care a venit. Chiar daca a concurat cu sportive foarte bine cotate, Madalina a fost de neoprit în concursul de calificare de la Paris”, a precizat antrenoarea Ioana Covaliu.

Madalina Amaistroaie devine astfel al 94-lea sportiv roman calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo si al doilea legitimat la un club sucevean, dupa canotorul Florin-Arteni Fantanariu.

Bine ai venit în Team Romania, Madalina! Succes la Tokyo 2020!”, i-a transmis conducerea Comitetului Olimpic si Sportiv Roman.

România a fost reprezentata pâna acum doar de doua ori la tir cu arcul la JO, la Moscova, în 1980, si la Beijing în 2008. La Moscova 1980, Aurora Chin s-a clasat pe locul 13, iar Andrei Berki, pe 15, iar, la Beijing 2008, Alexandru Bodnar a ocupat locul 31, din 64 de concurenti.

Cei 94 de sportivi calificati la JO 2020 (nominal sau locuri cota) vor evolua la 16 discipline sportive: înot, atletism, canotaj, fotbal, gimnastica artistica, baschet 3×3, ciclism, lupte, tir sportiv, canoe, tenis de masa, box, scrima, triatlon, judo si tir cu arcul.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *