Rădăuțiul are o sportivă calificată la Jocurile Olimpice. Mădălina Amăistroaie ne va reprezenta la tir cu arcul

Performanta de exceptie reusita de radauteanca Madalina Amaistroaie, care, la doar 18 ani, s-a calificat la Jocurile Olimpice in proba de tir cu arcul.

Sportiva pregatita de Ioana Covaliu si Andrei Danila la CSS Radauti si CSM Suceava a obtinut biletele pentru competitia de la Tokyo dupa ce a castigat concursul de calificare de la Paris, unde, luni seara, a invins-o in finala pe poloneza Sylwia Zyzanska, cu scorul de 6-4.

Madalina Amaistroaie, ocupanta a locului 27 mondial, devine a doua romanca din istorie calificata la Jocurile Olimpice in proba de tir cu arcul.

A fost un moment istoric, luni seara, cand Madalina a intrat in cercul exclusivist al sportivilor calificati la Olimpiada. Ma bucura nu doar rezultatul obtinut, ci modul în care a venit. Chiar daca a concurat cu sportive foarte bine cotate, Madalina a fost de neoprit în concursul de calificare de la Paris”, a precizat antrenoarea Ioana Covaliu.

Madalina Amaistroaie devine astfel al 94-lea sportiv roman calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo si al doilea legitimat la un club sucevean, dupa canotorul Florin-Arteni Fantanariu.

Bine ai venit în Team Romania, Madalina! Succes la Tokyo 2020!”, i-a transmis conducerea Comitetului Olimpic si Sportiv Roman.

România a fost reprezentata pâna acum doar de doua ori la tir cu arcul la JO, la Moscova, în 1980, si la Beijing în 2008. La Moscova 1980, Aurora Chin s-a clasat pe locul 13, iar Andrei Berki, pe 15, iar, la Beijing 2008, Alexandru Bodnar a ocupat locul 31, din 64 de concurenti.

Cei 94 de sportivi calificati la JO 2020 (nominal sau locuri cota) vor evolua la 16 discipline sportive: înot, atletism, canotaj, fotbal, gimnastica artistica, baschet 3×3, ciclism, lupte, tir sportiv, canoe, tenis de masa, box, scrima, triatlon, judo si tir cu arcul.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Rădăuțiul are o sportivă calificată la Jocurile Olimpice. Mădălina Amăistroaie ne va reprezenta la tir cu arcul"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*