Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc și-a asigurat prezența la Jocurile Olimpice de la Paris

Pugilista suceveană Lăcrămioara Perijoc a devenit al treilea sportiv român calificat la Jocurile Olimpice din 2024, după înotătorul David Popovici și atleta de origine kenyană Delvine Relin Meringor.

Sportiva originară din Zamostea a obținut biletul pentru Paris după ce s-a calificat în semifinalele categoriei 54 de kilograme la Jocurile Europene din Polonia.

Perijoc, campioană europeană în 2019 și vicecampioană mondială în 2022, a învins-o, miercuri, pe poloneza Sandra Drabik, la puncte (5-0), în sferturile cat. 54 kilograme.

Am visat că într-o zi voi fi acolo, la Olimpiadă. Mă bucur că antrenorii, care sunt ca și părinții mei, au crezut în mine încă de acum zece ani. Mi s-a îndeplinit un vis, iar următorul este să aduc prima medalie olimpică pentru boxul feminin din România”, a declarat Lăcrimioara Perijoc după calificarea în semifinalele Jocurilor Europene.

Perijoc a devenit astfel al treilea sportiv român calificat la JO 2024, după atleta de origine kenyană Delvine Relin Meringor (CSA Steaua), care a realizat în martie baremul la maraton, cu prilejul cursei de la Barcelona, și înotătorul David Popovici, care a realizat în aprilie baremul la 100 metri liber, cu prilejul Campionatelor Naționale de la Otopeni.

Lăcrămioara Perijoc va boxa în semifinale cu turcoaica Hatice Akbaș, campioana mondială en titre, vineri, pe 30 iunie.

Jocurile Europene constituie criteriu de calificare pentru JO 2024, iar pugiliștii români care ating semifinalele obțin biletele pentru JO 2024.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *