Psihologia pariorului

Psihologia pariorului

Pentru a putea plasa pariuri online astfel încât rezultatul să fie unul favorabil, pariorul trebuie să dispună de anumite cunoștințe sportive și statistice, însă nu este suficient să stăpânească doar aceste două aspecte. Există un al treilea factor care este și  mai important decât acestea, acest factor este lupta jucătorului împotriva propriei persoane, lupta sa cu propria minte. Este vorba despre psihologia jucătorului.

Puterea psihică face diferența dintre un jucător care se bucură de pasiunea sa pentru pariuri și jucătorul care este adesea victima pasiunilor sale, și, prin urmare, acest factor deosebește pariorul câștigător de pariorul care de obicei pierde. Există multe ocazii în care pariorii cu informații sportive și statistice bune sunt învinși, deoarece mintea lor le joacă feste din cauza lipsei unei bune psihologii a jucătorului, din cauza incapacității de a lua decizii bune.

Printre cele mai frecvente erori psihologice ale pariorilor putem sublinia următoarele:

Nerăbdare: pariorul demonstrează doar capacitatea sa de a anticipa pe termen lung. Oricine poate avea o perioadă norocoasă și poate câștiga o sumă destul de mare de bani într-un timp scurt (sau invers). Ceea ce este cu adevărat dificil este menținerea unui profit pozitiv la sfârșitul unui sezon, după un număr mare de pariuri. Graba de a obține un echilibru pozitiv sau de a compensa un sold negativ cât mai mai repede, îl determină pe jucător să plaseze pariuri fără să cugete îndeajuns. O astfel de atitudine nu face altceva decât să înrăutățească situația.

Imprudență: nerăbdarea devine imprudență atunci când pariorul încearcă să compenseze pierderile acumulate prin punerea în joc a unor sume tot mai mari de bani. Atitudinea corectă atunci când trece printr-un perioadă de neșansă este analizarea situației, încercarea de a înțelege cauza unor rezultate proaste (pariuri neatente, cunoașterea insuficientă a competiției, ghinion pur simplu…). Cea mai bună rețetă pentru pierderi este să meargă mai departe cu zâmbetul pe buze și, mai presus de toate, să parieze cu moderație în perioadele mai puțin favorabile.

Dacă treceți printr-o perioadă rea, luați o pauză. Este indicat să nu vă mai gândiți la pariuri sportive pentru o perioadă de una sau două săptămâni. Cel mai bine este să le reluați mai târziu, când vă liniștiți și v-ați încărcat cu energie pozitivă.

Indisciplină: Uneori, jucătorul pariază din ce în ce mai mult după ce a câștigat o sumă importantă de bani. Euforia din perioada norocoasă îl determină pe pasionatul de pariuri să parieze în mod compulsiv, risipind într-un timp scurt banii pe care i-a câștigat cu mult efort. Autocontrolul și buna gestionare a banilor sunt importante atât în ​​perioadele de euforie, cât și în perioadele dificile.

Prin urmare, aceste trei erori obișnuite ne oferă trei caracteristici sau virtuți indispensabile pentru pariorii buni: răbdare, prudență și disciplină. Aceste trei calități sunt dobândite odată cu acumularea de experiență și cu trecerea timpului. Chiar și cei mai experimentați jucători fac greșeli cu o anumită frecvență și nu transformă pierderile într-o tragedie. Cheia este să vă învățați lecția și să reduceți aceste erori cât mai mult posibil.

Cu cât un jucător gândește mai rațional, cu cât își gestionează mai bine emoțiile pe care jocul le va genera în mintea lui, cu atât șansele de a deveni parior câștigător pe termen lung cresc și astfel pariurile sportive realizate la case de pariuri online licențiate vor deveni rentabile.

De asemenea, nu uitați că o gestionare defectuoasă a acestor emoții poate  provoca probleme serioase în unele ocazii, determinându-vă să pierdeți sume mari de bani.

Dacă observați că nu reușiți să vă controlați emoțiile și că această lipsă de control vă determină să luați decizii iraționale, trebuie să renunțați la pariuri și chiar să solicitați ajutor extern în unele cazuri.

Pentru a învăța să vă controlați emoțiile și să pariați responsabil, vă recomandăm să intrați pe biletu-zilei.com, un site special creat pentru cei care vor să parieze sigur și în mod responsabil, adică nu mai mult decât își permit să piardă.

În plus, pe acest site veți descoperi ponturi la pariuri oferite de tipsteri cu experiență, care vă pot ajuta să vă faceți o idee despre strategia pe care să v-o creați pentru a putea plasa pariuri câștigătoare.

Succesul nu vine ușor, dar  va veni cu siguranță dacă veți ști să dați dovadă de răbdare, prudență și disciplină. Mult noroc!

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Psihologia pariorului"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*