Protocol nou între CSM şi LPS

După terminarea liceului, rugbyştii de la LPS Suceava vor fi obligaţi să rămână un an la echipa de seniori CSM Bucovina. Anunţul a fost făcut de directorul CSM Suceava, Valerică Gherasim, care va încheia un protocol în acest sens cu Liceul cu Program Sportiv.

Conform unei înţelegeri semnate în urmă cu doi ani între CSM Suceava şi LPS Suceava, rugbyştii care se remarcă pe parcursul liceului trebuie să se alăture echipei de seniori CSM Bucovina. În cazul unui transfer, ambele cluburi iau un anumit procent de pe urma tranzacţiei. În schimb, CSM Suceava asigură baza de pregătire şi utilităţile necesare pentru jocurile LPS-ului.

În ultima perioadă, însă, cei mai promiţători rugbyşti au plecat gratis de la Suceava. Este vorba despre Gabriel Conache (foto dreapta) şi Florea, care la vârsta de 19 ani au ales Aradul, dar şi alti patru juniori de la LPS, care au plecat în acest an la Baia Mare. Din această cauză, directorul Clubului Sportiv Municipal Suceava, Valerică Gherasim, a decis să modifice protocolul cu LPS.

“Am avut o şedinţă cu antrenorii şi ceilalţi colaboratori din rugby pentru a vedea unde ne îndreptăm. Rugbyştii de la Liceul cu Program Sportiv se antrenează pe bazele sportive ale CSM-ului fără să platească nimic. La 19 ani îi auzi pe jucători că nu vor să mai rămână la Suceava. Din acest motiv vom face săptămâna viitoare un nou protocol cu LPS, în care să specificăm că fiecare sportiv care termină liceul trebuie să stea un an de zile la noi, după care poate pleca”, a anunţat Valerică Gherasim.

De cealaltă parte, şeful catedrei de rugby de la LPS Suceava, Dumitru Livadaru, susţine că nu stie nimic despre un nou protocol: “Deocamdată nu s-a discutat nimic pe această temă. Poate nu voi mai avea echipe de juniori, sau poate voi antrena copii. În ultimii doi ani 20 de jucători de la LPS au rămas la CSM Bucovina şi doar patru au plecat în altă parte. Poate să mai crească şi CSM-ul jucători. Dacă nu vor să ne lase la “Unirea”, vom închiria terenuri cu ora.”

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Protocol nou între CSM şi LPS"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*